Hei jäsen: TYT hakee off-ohjelmistoa vuodelle 2024

kuva jossa tekstiä
TYÖRYHMÄHAKU: Köyhät ritarit 11.11.
19.9.2023
Ensi-iltaan tuleva Turun ylioppilasteatterin Työnlausujat on taiteellinen mielenosoitus
25.9.2023

Hei jäsen: TYT hakee off-ohjelmistoa vuodelle 2024

Vain TYT:n jäsenenä voit tarjota produktiota teatterin off-ohjelmistoon!

Hae täyttämällä oheinen Google Forms -lomake:
LINKKI HAKULOMAKKEESEEN

Hakuaikaa on torstaihin 5.10. klo 10.00 saakka.
TYT:n johtokunta valitsee off-ohjelmiston ja ilmoittaa valinnoista viimeistään viikolla 41.

MIKÄ OFF-OHJELMISTO?

Offit tarjoavat TYT:n jäsenille mahdollisuuden tuoda taiteellisia visioita kotinäyttämölle ja kokeilla siipiään esimerkiksi ohjaajana! Jäsenenä voit siis off-haussa tarjota oman proggiksesi osaksi TYT:n ohjelmistoa.

Toivomme off-ohjelmiston produktioiden olevan toteutukseltaan kevyempiä ja kestoltaan lyhyempiä kuin mitä pääohjelmistomme teokset perinteisesti ovat. Off-produktiot voivat kuitenkin olla sisällöltään ja tyyliltään mitä vain esittävää taidetta. Toivomme hakemusten olevan TYT:n arvojen mukaisia ja noudattavan perinteistä linjaamme: TYT on kokeileva ja rohkea, ajassa kiinni oleva esittävän taiteen näyttämö joka ei pelkää ottaa kantaa.

Off-ohjelmiston valitsee TYT:n johtokunta. Painotamme hakemuksissa erityisesti hyvää ja kirkasta ideaa sekä näkemystä tuotannon toteuttamisesta, kokemus teatterista ei ole off-haussa ratkaisevaa.

OFF-PRODUKTIO TARKEMMIN

Off-haussa tuotantoja voivat tarjota vain TYT:n jäsenet. Työryhmässä voi tietty olla mukana muitakin kuin jäseniä! 

Johtis tarjoaa off-teoksen ohjaajalle, tuottajalle tai muille vastuuhenkilöille perehdytyksen ja antaa tarvittaessa tukea ja neuvoja. Lisäksi johtokunnasta nimetään tuotannolle produktiokummi, joka huolehtii tiedonkulusta johtokunnan ja proggiksen välillä ja varmistaa, että produktiolaiset voivat hyvin.

Off-produktio saa maksutta käyttöönsä TYT:n tilat, tarpeiston, teknisen kaluston, puvuston sekä mahdollisia rakennusmateriaaleja ja työkaluja – mitä TYT:lta löytykään. Lisäksi kaikki TYT:n viestintä- ja markkinointikanavat (somekanavat, sähköpostilistat, jne.), lipunmyynnin Lyyti-järjestelmä ja lipunmyyjät ovat myös offien käytössä.

Erona pääohjelmistoon off-produktio on itsenäisempi, etenkin taloudellisesti. Off-produktion lipputulot jaetaan TYT:n ja produktion kesken 50/50 -sopimuksella. TYT ei siis myönnä off-produktiolle budjettia tai muuta suoraa rahallista tukea eikä maksa off-ohjaajalle palkkaa. Off-produktio hoitaa itse budjetoinnin ja päättää kulujen ja lipunmyyntitulojen jakamisesta työryhmän kesken (mahdolliset palkat, tuotantokustannukset, teostomaksut jne.). TYT tilittää lipunmyyntitulot ja maksaa ne produktiolle työryhmän haluamalla tavalla esityskauden jälkeen.

OFF-PRODUKTIOIDEN AIKATAULU

Jotta voimme taata kaikille TYT:n produktioille riittävästi aikaa TYT:n esitystilassa, olemme määritelleet off-ohjelmistolle seuraavat ajat:

Off 1: harjoituskausi alkaa toukokuussa heti vapun jälkeen, rakennusaikaa mahdollista saada n. 4 viikkoa, ensi-ilta kesäkuussa, esityskausi kesäkuun loppuun.

Off 2: harjoituskausi kesäkuu-heinäkuun puoliväli, rakennusaika n. 2 viikkoa heinäkuun alusta, ensi-ilta heinäkuun puoliväli, esityskausi elokuun puoliväliin saakka.

Off 3: harjoituskausi alkaa marraskuun 2024 alussa, rakennusaikaa mahdollista saada n. 3 viikkoa joulunaikaan, ensi-ilta tammikuun 2. viikolla, esityskausi helmikuun puoliväliin saakka. HUOM! Ensi-ilta ja esityskausi vuoden 2025 puolella.

Lisää harjoitusaikaa kullekin produktiolle on mahdollista saada myös TYT:n toimistotilasta. Huomioithan, että harjoituskaudella tilat ovat myös muussa käytössä (mm. toisen produktion harjoitukset, muut tapahtumat). Mikäli ryhmällä on mahdollisuus harjoitella myös jossain muualla, kerrothan siitäkin hakulomakkeessa!

Toivomme, että offien esityksiä on vähintään viisi (ellei kyseessä ole performanssi tai muu kertaluontoinen spektaakkeli).

TYT:n nykyinen näyttämö Taiteen talossa on yhä väistötila, joka on käytössämme ainakin kevään 2024. Valitettavasti emme vielä tiedä mikä tila meillä tulee olemaan käytössä syksyllä 2024. Siksi toivomme, että off-ohjelmisto on tarvittaessa sovitettavissa myös muuhun kuin nykyiseen esitystilaan.