Hyvän mielen komedia vie katsojat onnellisuusfestareille

Kuutin 19.6. näytös peruttu
19.6.2019
Puskafarssi 2019:ssä näkyy koko työryhmän kädenjälki
30.7.2019

Hyvän mielen komedia vie katsojat onnellisuusfestareille

PUSKAFARSSI 2019 TARJOAA KESÄKUVASTOA KAUNEIMMILLAAN — HYVÄN MIELEN KOMEDIA VIE KATSOJAT ONNELLISUUSFESTAREILLE 

Turun ylioppilasteatterin 60-vuotisjuhlavuoden kesän päätuotanto Puskafarssi 2019 saa ensi-iltansa 25.7.2019 Liedon Vanhalinnassa.

Vivahteikkaan komedian käänteet ovat muodostuneet yhteistyössä ohjaaja Iina Löppösen ja työryhmän kanssa. Tarina kuljettaa katsojat Lietoon, jossa kesäisen kylän arkea tupsahtaa yllättäen sotkemaan onnellisuusfestareiden tuottajat, jotka ovat vuokranneet koko kylän festareitaan varten. Kyläläisten ja festariväen yhteiselo ei suju ongelmitta, eikä tavoiteltu onni löydy välttämättä festareilta — vaan jostain aivan muualta.

— Käsikirjoitus on hakenut inspiraationsa ajankohtaisista uutisista. Käsikirjoittajat löysivät uutisen katastrofaalisesta Fyre Festivalista, jolloin kirjoittajat päättivät että näytelmä rakentuu festareiden ympärille. Samaan aikaan uutisoitiin, että Suomi on valittu toista kertaa perättäin maailman onnellisimmaksi maaksi. Epäonnistuneiden festareiden ja onnellisuuden tematiikan yhdistelmä on herkullinen, kertoo ohjaaja Iina Löppönen.

Tarinaan on upotettu ajankohtaisia viittauksia Turun kaupunkipolitiikasta ilmastolakkoon aina viimeaikaisiin festariuutisiin saakka. Uutisia käsitellään pilke silmäkulmassa, eikä yleisön tarvitse lähteä kotiin ahdistuneena — luvassa on hyvän mielen ilta, jossa on lupa nauraa nykyajalle.

— Onni ja onnen tavoittelu leikkavat koko esityksen läpi. Meille onnellisuus on syntynyt ainutlaatuisista kesähetkistä, joita esityksen hahmot jakavat yleisön kanssa. Uskon, että hahmojen mielenmaisemat tarjoavat samaistumispintaa jokaiselle Suomen kesästä nauttivalle, toteaa Löppönen nauraen.

Vallattoman komedian kruunaa melodinen livemusiikki ja näyttelijöiden heittäytyminen kansantanssin vietäväksi. Lisäksi Åbo Catering tarjoaa ryhmille mahdollisuuden ruokailla Vanhalinnassa ennen esityksen alkua. Upeat puitteet, menevä komedia ja livemusiikki takaavat kokonaisvaltaisen kesäteatterielämyksen.

LIPUT täältä!