Keltainen pallo – Tiedote

Tue teatteria!
23.2.2023
TYT hakee jälleen kursseja!
21.3.2023

Keltainen pallo – Tiedote

Turun ylioppilasteatterin kevään avaa absurdi komedia:  Keltainen pallo itkettää, naurattaa ja ravistelee ajattelemaan.

Keltainen pallo saa ensi-iltansa Taiteen talolla, Turun ylioppilasteatterin näyttämöllä 3.3.2023. Näytelmä on Tuomas Timosen absurdi komedia, joka käsittelee ihmisiä oman elämänsä roolien puristuksessa. Keltaisen pallon ohjaa TV:stäkin tuttu Lassi Jämsä, joka kuvailee näytelmää seuraavasti: 

”Tässä liikutaan koko ajan naurun ja surun rajapinnassa ja kysytään mitä yksinäisyys meidän maailmassa oikeastaan tarkoittaa ja mitä kohtaloita sen sanan taakse kytkeytyy. Puhutaan yhteiskunnallisesta ongelmasta ihan tosissaan, mutta unohtamatta huumoria. Nauru voi auttaa pohtimaan vaikeita asioita.”

Keltainen pallo on näytelmä näytelmässä. Näytelmässä seurataan Alisa Alhon näyttelemää stressaantunutta ohjaajaa ja kahta näyttelijää, joiden rooleissa toimii Heidi Ripatti sekä Martin Henkelmann. Näytelmän harjoittelu keskeytyy, kun talon vahtimestari, Jaina Saviainen, ilmoittaa työryhmälle kuudesta vieraasta, jotka pyrkivät teatteriin sisään. Vieraat ovat karikatyyrisiä ja hämmentyneitä hahmoja suomalaisuuden ytimestä ja he etsivät vastausta kysymykseen “Kuka kirjoittaa minun tarinani”. 

Keltainen pallo vetää katsojan ajatuksia herättävälle matkalle, jossa käsitellään yksinäisyyttä ja erilaisia elämänpolkuja sekä oivalletaan tärkeitä asioita itsestä ja muista. Yksinäisyyttä edustavien hahmojen rooleissa nähdään Satu Herrala, Tuulia Kaski, Laura Lalli, Satu-Lotta Pitko, John Uotila, Armi Wahlroos. 

Näytelmää ei suositella alle 16-vuotiaille. Keltainen pallo käsittelee mielenterveysongelmia, yksinäisyyttä, itsetuhoisuutta, perheväkivaltaa ja päihderiippuvuutta. 

Esityksen jälkeen katsojat pääsevät halutessaan osallistumaan näytelmän aiheisiin sukeltavaan keskustelutilaisuuteen näyttelijöiden ja keskusteluvieraiden kanssa. Keskustelutilaisuudessa puhutaan Keltaisen pallon teemoista ja yksinäisyyden kokemuksista erilaisten osallistavien kysymysten avulla. Ensi-iltaan 3.3. keskusteluvieraaksi saapuu Keltaisen pallon käsikirjoittaja, Tuomas Timonen.

Keltaista palloa esitetään Turun ylioppilasteatterilla 20 kertaa 3.3.-23.4. välisenä aikana Taiteen talossa, osoitteessa Nunnankatu 4. Liput ovat myynnissä osoitteessa  www.turunylioppilasteatteri.fi/liput. Esityksen kesto 1h 15min, keskustelutilaisuuden kesto 45 minuuttia.

 

Lisätiedot:

Tuottaja Johanna Suokas (0404107696 / jsuokas1@gmail.com)

Linkki pressikuviin – Kuvaaja Petri Aulin