Keskustelutilaisuuksia Odottaessa-esitysten yhteydessä

Hallaharsosta taivaaksi ja jouluvaloista tähdiksi
20.3.2018
Mikäkö on meidän osamme?
24.3.2018

Keskustelutilaisuuksia Odottaessa-esitysten yhteydessä

Tervetuloa keskusteluiltoihin Odottaessa-esityksen jälkeen!

Tilaisuuksissa jatketaan Godota odottaessa -esityksen peruuntumisen myötä syntynyttä keskustelua. Tapausta tarkastellaan useasta eri näkökulmasta käsin, ja keskustelutilaisuuksissa on mukana teatteri- ja kulttuurialan ammattilaisia. Tilaisuuksien aiheina ovat mm. tasa-arvo sekä tekijänoikeudet.

Keskustelutilaisuudet järjestetään Odottaessa-esitysten jälkeen Turun ylioppilasteatterilla. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja tilaisuuksiin toivotaan osallistujia erityisesti illan esityksen yleisöstä. Esitysten ja keskustelutilaisuuksien välissä pidetään pieni tauko.

Keskustelutilaisuuksia täydennetään viikon 12 aikana. Lämpimästi tervetuloa!

su 25.3. klo 18.30 Susanna Airaksinen & Tommi Kinnunen

Sovittamisen problematiikka

Kirjoittamisen ja ohjaamisen dialogi: Miten tekstiä tulkitaan ja sovitetaan lavalle? Kirjailija ja ohjaaja pohtivat millaisia taiteellisia ratkaisuja valmiilla tekstillä voidaan tehdä.

Susanna Airaksinen on teatteriohjaaja ja Turun ylioppilasteatterin emerita-puheenjohtaja, joka on ohjannut mm. Turun Kaupunginteatteriin Neljäntienristeyksen vuonna 2016.

Tommi Kinnunen on kirjailija, Finlandia-ehdokas ja TYT-alumni, jonka romaanista Neljäntienristeys nähtiin sovitus Turun Kaupunginteatterilla Susanna Airaksisen ohjaamana.

pe 30.3. klo 20.30 Jenni Korpela, Pauliina Talikka & Janne Pikka

Kohuohjaajat – miksi esityksestäni puhutaan?

Miksi jokin esitys aiheuttaa enemmän keskustelua kuin toiset? Mitkä aiheet ja teatterin keinot saavat kohun aikaiseksi, mikä on kohun anatomia? Kaikkia esityksiä ovat yhdistäneet kysymykset tasa-arvosta ja sukupuolesta.

Pauliina Talikka on elokuvatyöntekijä ja apulaisohjaaja, jonka ohjaus Hellyys nähtiin Turun ylioppilasteatterissa keväällä 2016. Esitys käsitteli homoseksuaalisuutta ja perustui osittain suosittuun Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -televisio- ja kirjasarjaan.

Jenni Korpela on teatteri-ilmaisun ohjaaja, jonka ohjaus Messias nähtiin Turun ylioppilasteatterissa keväällä 2017. Esitys käsitteli mm. Raamatun ihmiskuvaa ja esityksessä Jeesuksen roolia esitti nainen.

Janne Pikka on teatteri-ilmaisun ohjauksen opiskelija, jonka ohjaus Odottaessa nähdään Turun ylioppilasteatterin keväässä 2018. Esitys on syntynyt Godota odottaesa -esityksen peruuntumisen vaiheista ammentaen.

ti 3.4. klo 20.30 Satu Rasila

Tekijänoikeudet ja kirjoittajan oikeudet omaan tekstiinsä

Millaisia ehtoja kirjoittaja voi asettaa oman tekstinsä esittämiseen? Estävätkö tekijänoikeudet tekstien uudelleen tulkintaa ja kehittymistä uusien taiteilijasukupolvien työkaluiksi? Miten kirjoittaja itse toivoo tekstiensä kehittyvän?

Satu Rasila on näytelmäkirjailija ja Turun Kaupunginteatterin dramaturgi, jonka töitä ovat mm. Kakola- ja Seili-musikaalit.