Kevään 2020 ohjelmisto nyt julki

Läsnäolopakon uudenvuoden show
18.12.2019
Kevään improvisaation ja näyttelijäntyön jatkokurssit
9.1.2020

Kevään 2020 ohjelmisto nyt julki

TYTn kevät 2020 tuo lavalle Shakespearen makaaberin farssin, todellisuuden rajoja koettelevan veturin sekä leikin riemua sädehtivän tositarinan

Uusi vuosikymmen ja Turun ylioppilasteatterin kevätohjelmisto – olkaa hyvät!
Tammikuussa 2020 Turun ylioppilasteatterilla ensi-iltansa saa traaginen ja herkullisen makaaberi farssi Titus Andronicus, maaliskuussa absurdi ja todellisuuden rajoja koetteleva Mielipuoliveturi, sekä kesällä ihanassa Liedon Vanhalinnassa leikkisä ja tositapahtumillaan koskettava Kellokosken prinsessa.

Titus Andronicus

Harvoin esitetty, Suomessa viimeksi 80-luvulla nähty Shakespearen Titus Andronicus saapuu Turun ylioppilasteatterille! Titus Andronicus on hypännyt vuosituhansia ajassa ekokatastrofin jälkeiseen Eurooppaan. Roomassa on käyty veristä sotaa ekoterroristeja vastaan, kun Rooman armeijan kenraali Titus palaa voitokkaana kotiin —vain joutuakseen keskelle häijyä valtaistuinpeliä. Shakespearen verisin näytelmä vie keskelle juonittelua ja absurdeja mittasuhteita saavia koston kierteitä, joista kukaan ei selviä puhtoisena.

Ensi-ilta pe 31.1. klo 19 muut esitykset ja liput löydät täältä

Mielipuoliveturi

Juna Turun Ylioppilasteatterille saapuu raiteelle yksi! Mielipuoliveturi perustuu puolalaisen Stanisław Witkiewiczin näytelmään vuodelta 1923. Kieroutuneen einsteinilainen esitys vie katsojan läpi ajan ja avaruuden, jotka vääntyvät sitä mukaa kun veturi kiihdyttää vauhtiaan.

Ammattirikolliset Tenser ja Jermunen tekeytyvät veturinkuljettajiksi ja pestautuvat junaan, jonka tehot ovat tuntemattomat. Edessä on unelmien turnee, joka testaa ihmiskunnan kyvyt ja heikkoudet, mutta koettelee riemukkaasti myös totuuden ja tarinoinnin rajoja.

Ensi-ilta pe 20.3. klo 19

Kellokosken prinsessa

Liedon Vanhalinnassa nähdään kesällä 2020 tositapahtumiin perustuva näytelmä Anna Lappalaisesta, joka vietti 50 vuotta Kellokosken psykiatrisessa sairaalassa tituleeraten itseään nimellä Kellokosken prinsessa. Elämänmakuinen ja koskettava näytelmä puolustaa inhimillisyyttä sekä antaa äänen toivolle ja haaveilulle. Se ilahduttaa ja koskettaa, mutta ennen kaikkea se kertoo tarinan Anna Lappalaisesta, Kellokosken prinsessasta.

Ensi-ilta heinäkuussa, työryhmähaku maaliskuussa.