Kurssit täyttävät Turun ylioppilasteatterin kesän – Tiedote

Kesän kurssit 2023 – tekstejä, tarinoita, nukkeja, klovneriaa ja paljon muutakin!
23.5.2023
BAD MEDIA KARMA – Tiedote
2.6.2023

Kurssit täyttävät Turun ylioppilasteatterin kesän – Tiedote

Näyttämötaiteeseen voi tänä kesänä paneutua Turun ylioppilasteatterilla tavallista laajemmalla skaalalla, sillä TYT järjestää ennätysmäärän kursseja kesä-elokuun välisenä aikana. Kurssikesän aloittaa heti kesäkuun alussa viikonloppukurssi tekstin tulkinnasta, joka soveltuu esimerkiksi monologien työstämiseen. Uusia kursseja alkaa läpi kesän.

“Kurssit ovat pitkään olleet osa TYT:n toimintaa, mutta harvemmin näin suuressa mittakaavassa,” kertoo teatterin kurssivastaava Markus Laine. “Tänä vuonna halusimme kuitenkin erityisesti panostaa uuden oppimiseen ja siksi tarjota laajasti kursseja myös aiheista, joita TYT:n kurssitarjonnassa ei normaalisti näe.”

Kursseja järjestetään moninaisista aiheista kuten käsikirjoittamisesta, nukketeatterista, klovneriasta ja laulamisesta. TYT haluaa kursseillaan rikastuttaa Turussa tarjolla olevaa, jo laadukasta kulttuurialan koulutusta. Ovet Taiteen talolla avautuvat kaikille teatteritaiteen saloista kiinnostuneille aloittelijoista kokeneempiin tekijöihin.

“Kurssit ovat mainio keino tutustua näyttämötaiteeseen, mutta halusimme koostaa sellaisen kurssivalikoiman, josta on hyötyä myös konkareille,” Laine tähdentää. “Jatkuva uuden oppiminen on luonteva osa kulttuurin harrastamista ja ammattimaista tekemistä. TYT haluaa tänä vuonna panostaa siihen erityisen paljon, koska uskomme taideopetuksen olevan oleellinen osa eläväistä taidekenttää.”

Kaikki kurssit ovat 10 tunnin mittaisia lyhytkursseja, lukuun ottamatta miimin ja fyysisen ilmaisun 20 tunnin mittaista kurssia. Lyhytkurssien hinnat ovat 60€/50€/40€ (perushinta / alennusryhmät / jäsenet). Miimin ja fyysinen ilmaisun hinta on 100€/90€/80€. Alennusryhmään kuuluvat opiskelijat, työttömät, varussotilaat ja eläkeläiset. Jäsenhintoja tarjotaan myös Turun Nuoren Teatterin ja TYYn jäsenille. Kurssit soveltuvat kaikille teatterista kiinnostuneille aikuisille ja nuorille. Kurssit järjestetään TYT:n tiloissa Taiteen talolla osoitteessa Nunnankatu 4, 20700 Turku.

Tarkemmat tiedot kursseista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta turunylioppilasteatteri.fi/kesakurssit2023

 

Lisätiedot:
Markus Laine / Kurssivastaava
Turun ylioppilasteatteri
info@turunylioppilasteatteri.fi
www.turunylioppilasteatteri.fi