LAUMA

Ensi-illat 2016 –
8.9.2017
Uusi teatterisihteeri on valittu
13.12.2017

LAUMA

Varaa liput tästä!

”Jos täältä asti näkis ihmisetkin, niin miltähän ihmisten liikkeet näyttäis? Oisko ne niin kuin kalaparvia, jotka liikkuvat yhdessä erilaisina ryppäinä?”

Mikä meidät liimaa yhteen? Tiedettä ja taidetta yhdistävä LAUMA tutkii kollektiiveja, niiden muodostumista ja muokkautumista.

Olemme kaikki lukemattomin säikein yhteydessä toisiimme kulttuurin, ajattelun, tunteiden ja toiminnan kautta. Yhteisö voi löytyä monesta suunnasta: ruokapöydästä, katseista, puhelimen päästä – tai olla löytymättä.

Esitys pureutuu läheisyyden ja yhteyden tarpeeseen. Mikä merkitys yhteisöllä on yksilölle? Miksi joku jää ulkopuolelle? Voiko tuntemattoman piknikviltille istuutua?

LAUMA on ehdotus yhteisestä tilasta. Moniaistinen esitys on lempeästi osallistava – kokemuksellisuuden kautta yleisölle tarjotaan mahdollisuus tulla osaksi laumaa.

Esityksen materiaali on tuotettu työryhmälähtöisesti.

”Kun olen kumppanini kanssa herkällä kahvihetkellä mukana ovat myös kupit, kahvi, pöytä, tuolit, rakennus, sähköverkko, kaikki.”

Esitys on osa Suvi Puttosen sosiologian pro gradu -tutkielmaa, jossa taiteellinen prosessi on osa tiedontuotantoa. Tutkimuksen metodeina käytetään osallistuvaa etnografiaa ja taiteellista tutkimusta. Tutkimus käsittelee toimijaverkostoteorian ohjaamana kollektiiveja, jotka ovat materian, teknologioiden, esineiden ja ihmisten muodostamia yhteenkietoutumia. LAUMA havainnollistaa sitä, miten ei-inhimilliset asiat muokkaavat yhdessäoloamme. Tutkimus julkaistaan kevään 2018 aikana.

Esityksessä liikutaan ympäri teatteritilaa, tila ei ole esteetön. Yleisöä pyydetään jättämään ulkojalkineet yleisölämpiöön.

Esitystä tukee Universitas Turku.

ESITYKSET

Ensi-ilta: la 2.12. klo 19

2017
ti 5.12. / to 7.12. / la 9.12.
ke 13.12. / pe 15.12.

2018
ke 10.1. / la 13.1. klo 14 & 19 / su 14.1.
to 18.1. / pe 19.1. / su 21.1.
ti 23.1. / to 25.1. / la 27.1. klo 14 & 19
ti 30.1. / to 1.2. / pe 2.2.

Esitykset klo 19, ellei toisin mainita.
Näytökset Turun ylioppilasteatterilla (Läntinen Rantakatu 23, 20100 Turku).

LIPUT
15€/8€

Alennusryhmät: opiskelijat / eläkeläiset / varusmiehet / työttömät / OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat (max. 2 lippua / omistaja-asiakas)

Lippujen varaus: http://turunylioppilasteatteri.fi/liput/

Ryhmävarauksissa (vähintään 10 henkilöä) otathan yhteyttä suoraan teatteriin. Jos ryhmäsi estyy pääsemästä esitykseen, muistathan perua varauksen ottamalla yhteyttä teatteriin.

TYÖRYHMÄ
Esiintyjät: Emmi Elomäki, Valtteri Juvonen, Katariina Kannisto, Venla Kinnunen, Pasi Kirvesoja, Iina Löppönen, Nanne Pyrhönen, Olga Rantalaiho, Aku-Matti Tapani

Ohjaaja: Veera Alaverronen
Ohjaajan assistentti: Suvi Puttonen
Tuotanto: Sheri Toivomäki & Iina Löppönen
Lavastus ja puvustus: Amita Kilumanga
Tarpeisto: Jouni Kekkonen
Valosuunnittelu: Anniina Salminen
Valoassistentit: Paulo Machado & Saana Niemi
Äänisuunnittelu: Sara Koiranen
Maskeeraus: Katariina Kannisto
Grafiikat & valokuvat: Jouni Kuru