Non Existere koululaisille ja opiskelijoille

Non Existere – mitä jää jäljelle, jos inhimillisyys katoaa?
23.11.2018
Poltettu oranssi -startti 15.1.
3.12.2018

Non Existere koululaisille ja opiskelijoille

Non Existere – esitys katoavista asioista koululaisille ja opiskelijoille

”Tyhjyys on usein se, mitä jää katoamisen jälkeen jäljelle, mutta katoaako tyhjyys koskaan?”

Elina Kilkun kirjoittama Non Existere – esitys katoavista asioista koostuu erilaisista kohtauksista, joita sitoo aihe katoaminen tai löytyminen. Miksi vara-avaimet katoavat juuri silloin kun niitä tarvitaan? Missä ovat kansanperinteet, videokasetit, kesäkissat, lapsuuden harrastukset? Minne katoaa rakkaus?

Entä jos kadotan itseni?

Kilkun näytelmäteksti poikkeaa totutusta. Se ei ole valmis teksti, vaan se on lähtökohta työryhmän esitykselle, joka käsittelee katoamista monesta eri näkökulmasta. Esitys tutkii katoamista inhimillisyyden, rakkauden ja luonnon kautta. Näytelmä on työryhmälähtöisesti Kilkun näytelmätekstin pohjalta valmistettu nykyteatteriesitys.

Turun ylioppilasteatterin versio Non Existeresta on kiehtova sekoitus realismia ja absurdiutta. Siitä voi löytää surrealistisia piirteitä, joiden tavoite on laajentaa taiteen ihmettelevä asenne normaaliin elämään.

Non Existere näyttää katsojalle tilanteita ja kohtaamisia, jotka herättävät tunteita ja saa hänet ajattelemaan inhimillisyyttä – lempeyttä luontoa, toisiamme ja itseämme kohtaan. Asettumaan toisen asemaan edes hetkeksi. Non Existere -esitys on erinomainen tapa aloittaa keskustelu empatiasta ja toisten ihmisten huomioon ottamisesta ja käsitellä kysymyksiä inhimillisyyteen liittyen.

Non Existeren tuotanto tarjoaa koululais– ja opiskelijaryhmille valmiiksi räätälöityjä oppituntipaketteja, joiden kanssa näytelmää voidaan käsitellä ennen ja jälkeen näytelmän katsomisen. Järjestämme myös mahdollisuuden tavata työryhmää esityksen jälkeen, jolloin opiskelijat voivat keskustella näytelmän teemoista suoraan esityksen tekijöiden kanssa.

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille. Esitys sopii käsiteltäväksi yläasteilla ja toisen asteen oppilaitoksilla.

Tutustu koululais- ja opiskelijapakettiin tästä!

Kysy lisää koululaispaketeista osoitteesta info@turunylioppilasteatteri.fi.