Ohjelmistohaku 2020

Ohjelmistobrunssi ja kesän jäsenkokous 30.6.
6.5.2019
Puskafarssi 2019
Puskafarssi 2019
28.5.2019

Ohjelmistohaku 2020

Turun ylioppilasteatteri ry (TYT) hakee vuodelle 2020 tyylilajeiltaan monipuolista ohjelmistoa!

Turun ylioppilasteatteri on vuonna 1959 perustettu harrastajateatteriyhdistys, joka tunnetaan omannäköisestä, rohkeasta, monipuolisesta ja ajassa kiinni olevasta ohjelmistosta. Teatterin tavoitteena on tehdä ammattimaisesti toteutettua ja taiteellisesti korkeatasoista teatteria, joka ei kumartele tai nöyristele vaan uskaltaa rohkeasti olla itsensä ja tekijöidensä näköistä. Vuodelle 2020 etsimme monipuolista ohjelmistoa aina klassikoista uusiin teksteihin. Painotamme tekstilähtöisyyttä ja odotamme ohjaajalta vahvaa visiota.

Haemme ohjelmistoomme 4–6 produktiota. Yksi teoksista esitetään kesällä 2020 Liedon Vanhalinnassa ja loput TYT:n omassa teatteritilassa, joka sijaitsee erinomaisella paikalla Turun Aurajokirannassa. Tarjoamme ohjaajillemme muunneltavissa olevan teatteritilan sekä innokkaat, aktiiviset ja taitavat harrastajamme kaikille tarvittaville esityksen osa-alueille. Tarjoamme apumme esityksen budjetoinnissa, aikataulutuksessa ja tuotannossa.

Näin haet:
 1. Lähetä vapaamuotoinen ohjaustarjous PDF-muodossa, mielellään yhtenä tiedostona.
  Vastaathan tarjouksessasi seuraaviin kysymyksiin:
 • Mitkä ovat teoksen teema ja aihe?
 • Mikä on teoksen tavoite?
 • Miksi tämä teos pitää tehdä juuri nyt ja miksi se pitää esittää Turun ylioppilasteatterissa?
 • Minkälainen ohjaaja olet? Kerro työskentelytavoistasi, millaisia työkaluja käytät työssäsi ja millaisena näet ohjaajan roolin produktiossa?
 • Milloin ja kuinka pitkä olisi produktion harjoitus- ja esityskausi?
 • Millainen työryhmä teoksessa olisi? Kuinka monta esiintyjää produktioon tarvitaan, entä mitä muuta työryhmää (tuottaja, apulaisohjaaja, graafikko, puvustaja, lavastaja jne.)?
 • Mikä on palkkatoiveesi? Oletko valmis hakemaan myös muita apurahoja TYT:n tarjoaman palkan lisäksi?
 • Kerro mahdollisista tekijänoikeuskuluista (käsikirjoitus-, musiikki-, käännöskulut). Kerro myös, onko sinulla oikeuksia tarjoamaasi teokseen.
 • Voit liittää ohjaustarjoukseesi vapaasti myös havainnekuvia ja muuta materiaalia ilmentääksesi teoksen visuaalista ilmettä ja tunnelmaa.
 • Jos tarjoat ohjaustasi esitettäväksi Liedon Vanhalinnassa, perustelethan miksi produktio sopisi juuri Vanhalinnan kulttuurimiljööseen. Lisää tietoa osoitteessa vanhalinna.utu.fi.
2. Liitä hakemukseesi CV, josta tulee käydä ilmi ohjaajan aiempi kokemus ja aiemmat ohjaustyöt.
Lähetä ohjaustarjouksesi osoitteeseen info@turunylioppilasteatteri.fi viimeistään tiistaina 4.6.2019 klo 24. Nimeäthän tiedostosi selkeästi: sukunimi_ohjaustarjous ja sukunimi_cv.
Mikäli haluat tarjota useampia teoksia, teethän jokaisesta erillisen hakemuksen.

Kutsumme osan hakijoista 30.6.2019 Turun ylioppilasteatterilla n. klo 12-15 pidettävään haastattelutilaisuuteen. Tilaisuus on avoin yhdistyksen jäsenille. Varaathan päivän haastattelua varten.

Lisätiedot:

Antti Ainola, puheenjohtaja, p. 050 512 5070, puheenjohtaja@turunylioppilasteatteri.fi