Ohjelmistohaku vuodelle 2023 avattu!

TYT:n kurssi-ilmoittautuminen auki – ensimmäiset alkavat jo kesäkuun alkupuolella!
18.5.2022
Ikävän maan tekijät esittäytyvät: Stiina Laine
23.6.2022

Ohjelmistohaku vuodelle 2023 avattu!

Turun ylioppilasteatteri ry (TYT) hakee ohjelmistoa vuodelle 2023

On tullut taas aika hakea ensi vuoteen ajankohtaista, monipuolista, kokeilevaa ja omannäköistä ohjelmistoa! Teatterimme tuottaa korkeatasoisia ja ammattimaisesti toteutettuja esityksiä, jotka eivät kumartele tai nöyristele vaan uskaltavat rohkeasti olla itsensä ja tekijöidensä näköisiä.

Haemme pääohjelmistoomme neljää (4) produktiota vuodelle 2023. Keväälle 2023 etsimme pienimuotoisempaa produktiota, joka on nopeasti rakennettavissa ja sopeutuu helposti erilaisiin tiloihin. Kesälle etsimme suurempaa ja osallistujamäärältään isompaa produktiota Liedon Vanhalinnaan. Syksylle 2023 haemme kahta vapaavalintaisen muotoista ja kokoista produktiota. Olemme avoimia erilaisille ehdotuksille ja monenmuotoisille toteutuksille: haemme tyylilajeiltaan ja teemoiltaan monipuolista ohjelmistoa, joka voidaan toteuttaa myös tarvittaessa muunlaisessa tilassa kuin perinteisessä black boxissa. Odotamme, että ohjaajalla on vahva visio tarjoamastaan teoksesta.

Huomioithan, että TYT:llä ei toistaiseksi ole pysyvää esitystilaa. Produktioiden harjoitustilana toimii TYT:n väistötila Taiteen talossa. Toivomme uusien esitystilojemme olevan käyttövalmiit syksyllä 2023, mutta TYT hankkii produktioille tarvittaessa väistötilat esityksiä varten. Kesäteatteriesitys Liedon Vanhalinnassa toteutuu tuttuun tapaan. Toivommekin tarjouksia, jotka on mahdollista toteuttaa erilaisissa tiloissa. 

Kevään produktio ajoittuu tammi-huhtikuulle ja toivomme sen osallistuvan Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n SYTY-festareille Jyväskylässä huhtikuussa 2023. Syksyn kaksi teosta ajoittuvat välille elo-joulukuu 2023.

TYT:n ohjaajana pääset osaksi uutta ja ainutlaatuista Taiteen talon kokonaisuutta ja keskelle elinvoimaista kulttuuriyhteisöä. Ohjaajana saat produktioosi mukaan taitavat, innokkaat ja aktiiviset harrastajat. Teatterin johtokunta tarjoaa myös apua produktion budjetointiin, aikataulutukseen ja tuotantoon.
 

Näin haet:
Lähetä vapaamuotoinen ohjaustarjous PDF-muodossa, mielellään yhtenä tiedostona. Vastaathan tarjouksessasi selkeästi seuraaviin kysymyksiin:

 

 • Tarjoatko teosta kevään, kesän vai syksyn ohjelmistoon? 
 • Mitkä ovat teoksen teemat ja aihe?
 • Miksi tämä teos pitää tehdä juuri nyt ja miksi se pitää esittää Turun ylioppilasteatterissa?
 • Mikä on teoksen kohderyhmä? 
 • Minkälainen ohjaaja olet? Kerro työskentelytavoistasi, millaisia työtapoja käytät työssäsi, millaisena näet ohjaajan roolin produktiossa?
 • Kuinka pitkä olisi produktion harjoituskausi? 
 • Millainen työryhmä teoksessa olisi? Kuinka monta esiintyjää, mitä muuta työryhmää tarvitaan (tuottaja, apulaisohjaaja, graafikko, puvustaja jne.)?
 • Mitä tilallisia vaatimuksia teoksessa mahdollisesti on? 
 • Mitä apurahoja teokseen voisi hakea? Onko teokselle haettu tai myönnetty jo apurahoja? Jos, niin mistä?
 • Mikä on arviosi teoksen tuotantokuluista ja miten sen tuotantokustannukset painottuvat?
 • Millaiset tekijänoikeudet teoksessa on? 
 • Liitä ohjaustarjoukseesi mukaan lyhyt valmis markkinointiteksti.
 • Voit liittää ohjaustarjoukseesi vapaasti myös havainnekuvia ja muuta materiaalia ilmentääksesi teoksen visuaalista ilmettä ja tunnelmaa.
 • Liitä hakemukseesi CV, josta käy ilmi aikaisempi kokemuksesi sekä aiemmat ohjaustyösi.

 

Lähetä ohjaustarjouksesi osoitteeseen info@turunylioppilasteatteri.fi viimeistään 22.7.2022 klo 23:59. Nimeä tiedostosi selkeästi: etunimi_sukunimi_ohjaustarjous ja etunimi_sukunimi_cv.

 

Kutsumme osan hakijoista sunnuntaina 14.8.2022 Turun ylioppilasteatterilla noin klo 11-14:30 pidettävään haastattelutilaisuuteen. Tilaisuus on avoin yhdistyksen jäsenille. Varaathan päivän haastattelua varten. Kaikille haastatteluun valittaville annetaan oma haastatteluaikansa lähempänä haastattelutilaisuutta. Tilaisuus järjestetään tarvittaessa etäyhteydellä. 

 

Palkkataulukko 

Palkkaluokka Ammatti Summa
1 Ohjaaja (TeK, TeM)

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)

tai vastaava korkeakoulututkinto

2 625,00 €
2 Muu teatterialan koulutus (TeK, TeM, AMK)

tai vastaava kokemus alalta

2 231,25 €

 

Palkkaluokkaa voidaan soveltaa, jos ohjaajalla on merkittävää kokemusta ohjaamisesta, vaikka alan koulutusta ei olisikaan (esim. tapaus, jossa henkilö on ohjannut vuosikymmeniä ja on tituleerattu ammattiohjaajaksi siitä huolimatta, että hänellä ei ole koulutusta alalta). Ohjaajan on lisäksi mahdollista hakea henkilökohtaisia apurahoja.