Turun ylioppilasteatteri hakee ohjelmistoa vuodelle 2025

KÖYHÄT RITARIT 16.3.-27.4.2024
18.4.2024
Early bird tarjous kesäteatteriin Liedon Vanhalinnassa
Ennakkotarjous! Juhannustanssit aikaisen ostajan hintaan 26.5. asti
3.5.2024

Turun ylioppilasteatteri hakee ohjelmistoa vuodelle 2025

Ohjelmistohaku vuodelle 2025 on avattu!

65-vuotias Turun ylioppilasteatteri tunnetaan ajankohtaisesta, kokeilevasta ja rohkeasti omannäköisestä ohjelmistostaan. Teatteri ja sen omistautuneet harrastajat tuottavat korkeatasoisia esityksiä, jotka eivät kumartele vaan ottavat kantaa, rohkaisevat tekijöitään ja haastavat sekä katsojia että vallitsevaa yhteiskuntaa. 

Tahdomme kutsua näyttämöllemme tuoreita avauksia. Haluamme mahdollistaa erityisesti uusien teatterin tekijöiden, opiskelijoiden sekä teatterialan vastavalmistuneiden taiteellisia visioita. Tarjoamasi teos voi olla myös opinnäytetyö tai muuten osa opintojasi. Toivomme, että pääohjelmiston teokset ovat kestoltaan sellaisia, että ne voivat sisältää väliajan. Tärkeimpänä etsimme kuitenkin vuodelle 2025 ohjelmistoa joka innostaa, koskettaa, vinksauttaa sekä antaa tilaa leikille, kokeilulle ja teatterin parissa kehittymiselle. 

Ohjaajalle tarjoamme omintakeisen teatteritilan, budjetin, tukea tuotantoon sekä tietysti osaavat, innokkaat harrastajamme. Turun ylioppilasteatteri toimii keskellä Taiteen taloa Turun Vanhakaupungin sydämessä, osana ainutlaatuista, yhä rakentuvaa kulttuuriyhteisöä.

Haemme vuodelle 2025 neljää pääohjelmiston teosta, jotka sijoittuvat vuosikalenteriin seuraavasti:

Produktio 1: Harjoituskausi marraskuu 2024 – helmikuu 2025, esityskausi välillä helmikuu-huhtikuu 2025. Toivomme tämän produktion osallistuvan SYTY-festareille Helsingissä huhtikuun alkupuolella.
Produktio 2 / kesäproduktio: Harjoituskausi helmikuu-kesäkuu, esityskausi kesäkuu-elokuu. Esityspaikka Liedon Vanhalinna, jossa voi hyödyntää sekä sisä- että ulkotiloja.
Produktio3: Harjoituskausi toukokuu-syyskuu, esityskausi syyskuu-lokakuu.
Produktio 4:  Harjoituskausi elokuu-lokakuu, esityskausi marraskuu-joulukuu.

Oheiset ajat ovat suuntaa antavia. Esityksiä on yleensä n. 20. Lopullinen harjoitus- ja esitysaikataulu laaditaan yhdessä ohjaajien kanssa haun päätyttyä. 

PALKKA
Ohjaajalle maksettava produktiokohtainen palkka on 2 625,00 €.
Palkka on kokonaiskorvaus, joka sisältää ohjauksen lisäksi myös mahdollisen dramatisointi- tai käsikirjoitustyön. Kannustamme lisäksi hakemaan henkilökohtaisia apurahoja. Halutessa ohjelmistotarjouksen voi tehdä myös taiteellisena työryhmänä tai työparina, jolloin palkkasumma voidaan jakaa useamman tekijän kesken.

TILAT
TYT saa uuden teatteritilan Taiteen talosta. Tämänhetkinen näyttämö on väistötila, joka on käytössämme vielä kevään 2025 eli uuden tilan muutostöiden ajan. Näillä näkymin syksyn 2025 ohjelmisto päästään esittämään teatterimme uunituoreella uudella näyttämöllä. Kesäteatteriesitys toteutuu tuttuun tapaan Liedon Vanhalinnan maalaismiljöössä. 

HAKUOHJEET

 1. Täytä hakulomake su 2.6.2024 klo 23:59 mennessä. Linkki hakulomakkeeseen: https://forms.gle/2rPwmgiowntQpDM5A 
 2. Muista liittää hakulomakkeelle CV (pdf-muodossa), josta käy ilmi aikaisempi kokemuksesi teatterin parissa.
 3. Liitä lomakkeelle myös lyhyt markkinointiteksti, jonka mukana on alustavia kuvia teoksen markkinoinnin tueksi (pdf-tiedosto). 
 4. Muista liittää hakulomakkeelle vapaamuotoinen ohjaustarjous (pdf-muodossa, yhtenä tiedostona). Tuothan tarjouksessasi selkeästi ilmi ainakin seuraavat asiat:
 • Teoksen nimi tai työnimi
 • Mistä teos kertoo? Mitkä ovat sen teemat tai aihe? 
 • Miksi haluat tehdä teoksen? Entä miksi se tulee esittää juuri Turun ylioppilasteatterissa?
 • Kerro itsestäsi: Millainen olet taiteen tekijänä ja ohjaajana?
 • Millaisin työtavoin teos syntyy?
 • Mikä on teoksen kohderyhmä? 
 • Arvioitu teoksen kesto? 
 • Arvioitu työryhmän koko ja kokoonpano
 • Arvioitu alustava aikataulu, työsuunnitelma ja budjetti
 • Millaisia tekijänoikeuksia teos vaatii, mistä saat ne tekstiin tai musiikkiin ja millaisin kuluin?
 • Kerro myös, mikäli haluat painottaa jotakin esityksen osa-aluetta erityisen paljon (musiikki /lavastus / puvustus / valot / äänet)
 • Mitä apurahoja teokseen voisi hakea? Kerro myös mistä olet mahdollisesti jo hakenut tai saanut apurahoja.
 • Voit halutessasi sisällyttää ohjaustarjoukseen myös kuvia, linkkejä videoihin tai muuta materiaalia, jolla havainnollistat esitystäsi.

OHJELMISTOBRUNSSI

Kutsumme osan hakijoista sunnuntaina 16.6.2024 noin klo 14:00-18:00 pidettävään haastatteluun, niin kutsutulle ohjelmistobrunssille. Varaathan päivän kalenteristasi! Kyseessä on rento,  yhdistyksen jäsenille avoin brunssi, jossa haastateltavat saavat mahdollisuuden kertoa teoksestaan. Brunssin päätteeksi TYT:n jäsenistö valitsee ohjelmiston. Brunssille kutsuttavat saavat haastatteluajan lähempänä tilaisuutta. Painavasta syystä brunssille on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. 

Mikäli sinulla on kysyttävää, lähetäthän sähköpostia osoitteeseen info@turunylioppilasteatteri.fi. Voit myös ottaa yhteyttä puheenjohtajaamme Nuppu Ervastiin tai muihin johtokunnan jäseniin. Yhteystiedot löydät nettisivuiltamme: http://turunylioppilasteatteri.fi/yhteys/ 

Tarjouksia innolla odottaen,

TYT:n johtokunta