Ohjelmistohaku vuodelle 2021 on auki!

Mielipuoliveturi jäi odottamaan lähtöään laiturille
5.5.2020
Läsnäolopakon 12 tunnin impromaraton
18.5.2020

Ohjelmistohaku vuodelle 2021 on auki!

Turun ylioppilasteatteri ry (TYT) hakee vuodelle 2021 tyylilajeiltaan ja teemoiltaan monipuolista ohjelmistoa!

 

Turun ylioppilasteatteri on vuonna 1959 perustettu harrastajateatteriyhdistys, joka tunnetaan omannäköisestä, rohkeasta, monipuolisesta ja ajassa kiinni olevasta ohjelmistosta. Teatterin tavoitteena on tuottaa ammattimaisesti toteutettuja ja taiteellisesti korkeatasoisia esityksiä, jotka eivät kumartele tai nöyristele vaan uskaltavat rohkeasti olla itsensä ja tekijöidensä näköisiä. 

Vuodelle 2021 etsimme monipuolista ohjelmistoa aina klassikoista uusiin teksteihin. Painotamme tekstilähtöisyyttä ja ajankohtaista otetta sekä odotamme ohjaajalta vahvaa visiota.

Haemme ohjelmistoomme 3-5 produktiota, riippuen produktioiden kestosta. Huomaathan, että tarjouksen ei tarvitse vastata kestoltaan tai harjoitusmäärältään TYT:lle tyypillistä pääohjelmiston produktiota (harjoituskausi 2-3 kk ja esityskausi 6 vko), vaan olemme avoimia useille erilaisille ehdotuksille. Produktioita haetaan kevät- ja syyskaudelle 2021, tässä haussa emme hae produktioita kesäkaudelle 2021.

Tarjoamme ohjaajillemme innokkaat, aktiiviset ja taitavat harrastajat kaikille tarvittaville esityksen osa-alueille. Lisäksi saat meiltä apua esityksen budjetointiin, aikataulutukseen ja tuotantoon.

TYT:n oma, helposti muunneltavissa oleva teatteritila sijaitsee tällä hetkellä erinomaisella paikalla Turun Aurajokirannassa. Pyydämme hakijoita kuitenkin suunnittelemaan ohjaustarjouksensa niin, että produktio voitaisiin esittää missä tahansa tilassa, eli myös muualla kuin TYT:n nykyisessä teatterirakennuksessa. Arvostamme teoksia, jotka mukautuvat tarvittaessa helposti monenlaisiin tiloihin.

 

Näin haet

 

 1. Lähetä vapaamuotoinen ohjaustarjous PDF-muodossa, mielellään yhtenä tiedostona. 

HUOM! Vastaathan tarjouksessasi kaikkiin seuraaviin kohtiin:

 • Mitkä ovat teoksen teemat ja aihe?
 • Mikä on teoksen tavoite?
 • Miksi tämä teos pitää tehdä juuri nyt ja miksi se pitää esittää Turun ylioppilasteatterissa?
 • Minkälainen ohjaaja olet? Kerro työskentelytavoistasi, millaisia työkaluja käytät työssäsi, millaisena näet ohjaajan roolin produktiossa?
 • Milloin ja kuinka pitkä olisi produktion harjoitus- ja esityskausi?
 • Millainen työryhmä teoksessa olisi? Kuinka monta esiintyjää, mitä muuta työryhmää tarvitaan (tuottaja, apulaisohjaaja, graafikko, puvustaja jne.)?
 • Mitä tilallisia vaatimuksia teoksessa mahdollisesti on? 
 • Mikä on palkkatoiveesi? 
 • Mitä apurahoja teokseen voisi hakea?
 • Mikä on arviosi teoksen tuotantokuluista kokonaisuudessaan, eli paljonko rahaa koet lavastuksen, puvustuksen, markkinoinnin yms. produktion kannalta välltämättömien toimien vievän?
 • Kerro mahdollisista tekijänoikeuskuluista (käsikirjoitus-, musiikki-, käännöskulut). Onko sinulla oikeuksia tarjoamaasi teokseen?
 • Voit liittää ohjaustarjoukseesi vapaasti myös havainnekuvia ja muuta materiaalia ilmentääksesi teoksen visuaalista ilmettä ja tunnelmaa.
 • Onko teoksella erityisiä kohderyhmiä, joille sitä voisi markkinoida? 
 • Liitä ohjaustarjoukseesi mukaan lyhyt valmis markkinointiteksti, jolla mainostaisit teostasi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai paikallislehdessä

 

 1. Liitä hakemukseesi CV, josta käy ilmi aikaisempi ohjauskokemuksesi sekä aiemmat ohjaustyösi.

 

 1. Lähetä ohjaustarjouksesi osoitteeseen info@turunylioppilasteatteri.fi viimeistään 9.6.2020 klo 23:59. 
 • Nimeä tiedostosi selkeästi: etunimi_sukunimi_ohjaustarjous ja etunimi_sukunimi_cv.
 • HUOM! Mikäli haluat tarjota useampia teoksia, teethän jokaisesta erillisen hakemuksen.

 

Kutsumme osan hakijoista 28.6.2020 Turun ylioppilasteatterilla n. klo 12-15 pidettävään haastattelutilaisuuteen. 

Tilaisuus on avoin yhdistyksen jäsenille. Varaathan päivän haastattelua varten. Tilaisuus järjestetään tarvittaessa etäyhteydellä.

Herääviä kysymyksiä voi osoittaa teatterisihteerille 0408234791 (päivystysaikoina) ja info@turunylioppilasteatteri.fi