Oikeuskäsittely Antigone -työryhmästartti ke 25.5.

Kuin kotkat jäällä -työryhmästartti 21.5.
25.4.2022
Ikävän maa
12.5.2022

Oikeuskäsittely Antigone -työryhmästartti ke 25.5.

Tervetuloa Oikeuskäsittely Antigone -esityksen starttiin! Startti järjestetään TYT:n väistötiloissa Taiteen talolla, osoitteessa Nunnakatu 4, keskiviikkona 25.5. klo 17.00 alkaen.

 

Tapahtumassa etsitään esiintyjiä, taiteellisia suunnittelijoita, sekä tekijöitä moniin esityksen toteuttamiseksi vaadittaviin pienempiin tehtäviin. Startissa osallistujat tekevät erilaisia ryhmä- ja yksilötehtäviä, joiden perusteella ohjaaja valitsee työryhmän esitykseen. Esityksen harjoitukset alkavat syyskuussa ja ensi-ilta on 11.11.2022. 

 

Oikeuskäsittely Antigone on oikeuskäsittelymuotoinen tulkinta antiikin Kreikan Antigone-tarusta. Esityksessä päähenkilö Antigone on nuori nainen ja aktivisti, jonka veli Polyneikes on kuollut yrittäessään vallankaappausta. Valtaan noussut Kuningas Kreon on määrännyt kuolemanrangaistuksen sille, joka yrittää suorittaa kapinallisen Polyneikeen taivasalle jätetylle ruumiille hautajaismenoja. Kun ruumiin luota paljastuu jälkiä, Antigonea vastaan nostetaan syyte. Näytelmässä käsitellään asetetun lain ja henkilökohtaisen moraalin tunnon ristiriitaa. Esityksen tyylilaji on liitoksistaan repeävä oikeussalidraama. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa turkulainen näyttelijä ja teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Valtteri Haliseva.

 

Esitykseen haetaan mm. näyttelijöitä, valo- ja ääniteknikkoa, lavastajaa, maskeeraajaa, puvustajaa, markkinointiosaajaa. Ilmoittaudu starttiin 18.5. mennessä osoitteeseen oikeusantigone2022@gmail.com. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mihin tehtävään/tehtäviin haet sekä lyhyesti mahdollisesta teatteritaustastasi. Liitä ilmoittautumiseen myös kasvokuva ja yhteystietosi.

 

Nähdään startissa!