Syksyn kurssit 2022 – ilmoittautuminen aukeaa 13.9. klo 12!

TYT:n syksyn avaa Kuin kotkat jäällä
29.8.2022
Keltainen pallo -Työryhmästartti su 20.11.
13.10.2022

Syksyn kurssit 2022 – ilmoittautuminen aukeaa 13.9. klo 12!

Syksyllä 2022 Turun ylioppilasteatteri tarjoilee jälleen monipuolisen kattauksen kursseja, joilla on mahdollista syventyä teatterin harrastamisen moniin eri osa-alueisiin. Sopivia kursseja löytyy niin vasta-alkajille kuin jo pidempäänkin teatteria harrastaneille. Kursseja TYT:llä ohjaavat ammattitaitoiset kurssiohjaajat. Ilmoittautuminen kursseille aukeaa 13.9. klo 12, linkit kunkin kurssin kuvauksen yhteydessä!

Kurssien hinnat 78/88/98€ lukuun ottamatta teatterilaulu ja -tanssi -kurssia, jonka hinnat ovat 55/65/75€* syksy ja 105/125/145€* syksy 2022 ja kevät 2023.
Hintakategoriat: TYT,TYY & TNT jäsenet/muut opiskelijat/aikuisten normaalihinta. Kursseille on minimiosallistujamäärä 8 – mikäli tämä ei täyty, kurssimaksu palautetaan.

Syksyn 2022 kurssit:

Näyttelijäntyön perusteet
Kurssiohjaaja: Kaisa Eräpuro
keskiviikkoisin 28.9.-7.12. klo 16.30-18.30
ILMOITTAUDU! https://www.lyyti.in/nayttelijantyo_perus_2022

Näyttelijäntyön perusteiden kurssilla tutustutaan laaja-alaisesti erilaisiin näyttelijäntyössä tarvittaviin taitoihin, kuten fyysiseen ja liikkeelliseen ilmaisuun, äänenkäyttöön, hahmonrakentamiseen ja vastanäyttelijän kanssa toimimiseen. Kurssi sopii kaikille, eikä osallistuminen edellytä aiempaa harrastuneisuutta. Kurssiohjaaja Kaisa Eräpuro on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja sivuaineenaan hän on opiskellut draamakasvatusta. Eräpurolla on laajasti kokemusta teatterin opettamisesta ja ohjaamisesta erilaisille ryhmille.

Improvisaation alkeet
Kurssiohjaaja: Alina Kilpinen
maanantaisin 10.10.- 12.12. klo 17.30-19.30
ILMOITTAUDU! https://www.lyyti.in/impro_alkeet_2022

Improvisaation alkeet -kurssilla tutustutaan improvisaatioteatterin tekemisen perustyökaluihin. Kurssi sopii kaikille, mutta suosittelemme kurssia erityisesti henkilöille, jotka haluavat tulla tutustumaan improvisaatioteatterin tekemiseen ensimmäistä kertaa. Kurssin alussa kiinnitetään huomiota siihen, kuinka luodaan tila jossa on turvallista heittäytyä mukaan ja kokeilemaan ja keskitytään improvisaatiossa tärkeisiin taitoihin, kuten läsnäoloon. Kurssilla tutustutaan mm. hahmon rakentamiseen improvisaatiossa lyhyissä kohtauksissa. Kurssin lopuksi kurssilaiset valmistavat demoesityksen.
Kurssiohjaaja Alina Kilpinen on turkulainen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja tekee tällähetkellä maisterivaiheen opintojaan YAMK-ohjelmassa. Kilpinen on toiminut laajasti niin teatteriohjaajana kuin esiintyjänäkin ja vaikuttanut pitkään mm. turkulaisessa improvisaatioteatteriryhmä Läsnäolopakossa.

Improvisaation jatkokurssi
Kurssiohjaaja: Alina Kilpinen
sunnuntaisin 16.10.-11.12. klo 16-18
ILMOITTAUDU! https://www.lyyti.in/impro_jatkokurssi_2022

Improvisaation jatkokurssilla syvennetään osaamista improvisaation perusteista. Improvisaation jatkokurssille osallistuaksesi sinun tulee olla harrastanut improvisaatioteatteria jo aiemmin, esimerkiksi TYT:n improvisaation alkeet -kurssilla tai muualla. Jatkokurssin lopuksi järjestetään demoilta.
Kurssiohjaaja Alina Kilpinen on turkulainen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK). Kilpinen on toiminut laajasti niin teatteriohjaajana kuin esiintyjänäkin ja vaikuttanut pitkään mm. turkulaisessa improvisaatioteatteriryhmä Läsnäolopakossa.

Teatterilaulu- ja tanssi
Kurssiohjaaja: Laura Hurme
maanantaisin 26.9.-12.12. klo 16-17 (paitsi ei viikot 47 & 49)
ILMOITTAUDU! https://www.lyyti.in/teatterilaulu_ja_tanssi_2022

Teatterilaulun ja -tanssin kurssilla tutustutaan lauluun ja tanssiin erityisesti musiikkiteatterin näkökulmasta. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi stemmalaulua, koreografioita ja näiden yhdistämistä toisiinsa yhdessä muun teatterillisen ilmaisun kanssa. Kurssi alkaa kartoittamalla kurssilaisten musiikillisia kiinnostuksenkohteita ja äänialoja. Aiempi kokemus tanssimisesta, laulamisesta tai teatterin/musiikkiteatterin harrastamisesta ei ole välttämätöntä.
Kurssiohjaaja Laura Hurme on teatteripedagogi (TeM)), joka on toiminut Varsinais-Suomen eri
harrastajateattereissa ohjaajana ja koreografina vuodesta 2010. Sen lisäksi hän on toiminut ammattilaisryhmä Teatteri Terve Tytön musiikkivastaavana vuodesta 2008 ja tehnyt moniäänisiä laulusovituksia ryhmän esityksiin. Samaisen ryhmän kanssa hänelle on kehittynyt vankka kokemus laulun ja tanssin yhdistämisestä esiintyjänä.
Kurssi jatkuu keväällä 2023. Mukaan voi tulla syksyksi tai koko vuodeksi. Jos ryhmässä on tilaa, mukaan pääsee myös kevätkaudeksi, vaikkei olisi käynyt syyskaudella.

Fyysisen teatterin perusteet
Kurssiohjaaja: Siiri Vilkko
tiistaisin ja torstaisin 10.11.-1.12. ti-to klo 17-20
https://www.lyyti.in/fyysinen_teatteri_2022

Fyysisen teatterin perusteet -kurssilla tutustutaan erityisesti Jaques Lecoqin ja Étienne Delacroux’n teatterilliseen ajatteluun ja metodologiaan yhdistäen niitä kurssiohjaaja Vilkon omaan osaamiseen ja kokemukseen em. metodeista. Kurssilla tutustutaan mm. naamioteatteriin, miimiin ja erilaisiin liikelaatuihin ja niiden keholliseen käyttöön ja soveltamiseen.
Kurssi soveltuu monentasoiselle teatteriharrastajalle joita fyysisen ilmaisun kehittäminen kiinnostaa.
Kurssiohjaaja Siiri Vilkko on neljännen vuoden teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa ja keväällä 2022 hän on opiskellut Pariisissa École Internationale de Mime Corporel Dramatique -koulussa.

Kursseja tukee KSL.