Tanssikengät – kahden teoksen ilta

Sanan ja veren ansoista eli miksi Eeva-Liisa Manner on niin tärkeä
1.10.2019
Hölmöläiset saapuvat vierailulle TYT:lle!
9.10.2019

Tanssikengät – kahden teoksen ilta

TANSSIKENGÄT – kahden teoksen ilta

Turun ylioppilasteatterilla 29.10. ja 30.10.

Lokakuun lopussa Turun ylioppilasteatterin valtaa kaksi erityistä tanssiteosta, jotka pääsee näkemään saman illan aikana yhdellä lipulla! Illan aikana katsoja pääsee kokemaan kaksi vahvasti liikkeellistä teosta, jotka molemmat tutkivat taiteen rajapintoja, omakuvaa sekä itsensä ja toisen kohtaamista taiteen keinoin. Tätä teosduoa esitetään vain kahden illan verran, joten liput kannattaa varata mitä pikimmiten.

“Tutkiessamme taidetta tutkimme itseämme peilaten omakuvaamme ja ajatuksiamme olemassa olevaan teokseen.”

TANSSIKENGÄT
Illan nimikkoteos Tanssikengät on saanut alkusysäyksensä kuvataiteilija Helene Schjerfbeckin elämästä ja teoksista. Matkan aikana ideasta teokseksi tekijät Ida Teeri ja Riikka Voutilainen ovat pohtineet esittävän taiteen ja kuvataiteen yhtäläisyyksiä ja eroja.
Teoksen aikana Teeri ja Voutilainen maalaavat kehoillaan näyttämölle taiteellisia omakuviaan: hahmotellen, roiskien ja päälle maalaten. Kerrosten päälle tulee kerroksia ja lopulta tilaan muodostuu paitsi kahden esiintyjän sen hetkiset omakuvat, myös koko tilan yhteinen maisema.

TERANGA
-liikkeellinen äänimaisemateos

Tunnen, kuinka muutut leijonaksi. Jaamme tämän pienen hetken yhdessä. En ymmärrä mitään ja se on tärkeämpää kuin mikään muu, sillä se tapahtuu nyt!
Onko helpompaa kohdata tuttu vai tuntematon? Mitä tapahtuu, kun olemme aistit auki valmiina kuuntelemaan?
Teranga on Suomessa ja Senegalissa tapahtuneiden kohtaamisten sekä loputtoman kysymystulvan synnyttämä liikkeellinen äänimaisemateos, jonka toteuttajana toimii Kantara-duo.
Kantara on poikkitaiteellinen kaksikko, jonka jäsenet ovat nykytanssija, teatterintekijä Riikka Voutilainen ja kansanmuusikko, kanteleensoittaja Noora Arola. Taiteellisessa työskentelyssä Kantaraa eritoten kiinnostaa äänen ja liikkeen yhteensulavuus ja kommunikaation tutkimuksellisuus.

Kesto: n. 2h sisältäen väliajan
Liput 10/15 €
Lipun hintaan kuuluvat illan molemmat esitykset
Liput löydät täältä.