Teatteri tutuksi -kurssitoiminta avaa uusia puolia teatterista

Mysteerio Buffo
16.8.2019
Kainsainvälisen improvisaatioteatterin vierailu TYT:llä!
28.8.2019

Teatteri tutuksi -kurssitoiminta avaa uusia puolia teatterista

Turun ylioppilasteatteri kouluttaa teatteri eri osa-alueisiin

Turun ylioppilasteatterilla järjestetään vuonna 2019 eri teatterin osa-alueisiin perehdyttäviä tiiviskursseja. Syksyllä 2019 Teatteri tutuksi -kurssien sisältöjä ovat fyysinen teatteri, intiimit hetket lavalla sekä näyttämöväkivalta. Alla kurssien tiedot sekä ilmoittautumisohjeet.

 

Intiimit hetket – näyttämöläheisyyden peruskurssi

19.10. 12-18

 

Intiimiys voi näyttäytyä monessa muodossa.

Tällä kertaa käsittelemme erilaisia tekniikoita intensiivisten ja intiimien näyttämötilanteiden rakentamiseen ja ylläpitoon – tutkitaan rakastavaisten, perheenjäsenten ja ystävien erilaisia tapoja olla.

Sisältö

Peruskurssilla painotamme työskentelymme suostumuksellisen näyttelijäntyön perusperiaatteisiin eli siihen, miten kaiken voi aina tehdä esiintyjän lähtökohdista käsin – ja miksi se on hyvä idea kaikkien kannalta.

Kun olemme pohjustaneet työskentelyä turvallisuuslähtökohdista, jatkamme syvemmälle fyysisen näyttelijäntyön maailmaan, jossa pääasiallisina työkaluinamme ovat etäisyys ja kosketus.

Käymme läpi työkaluja keinotekoisen kemian rakentamiseen, erilaisia läheisyysilluusioita sekä liiketekniikoita sensuaalisuuden tai seksuaalisuuden mielikuvien rakentamiseen.

Kouluttajana Juuso-Matias Maijanen.

Ilmoittaudu kurssille täältä.

 

Art of Movement

9.11. 11-17

Workshop on intensiivinen maistiainen liikeorientoituneen teatterin maailmaan Lecoq pedagogiikasta tunnettujen harjoitteiden kautta.

Tiedostammeko mitä kehonkielemme viestii ympäröivään maailmaan?

Kuinka voimme luoda illuusion tilasta, tunteesta tai äänestä?

Kuinka hiljaisuus ja tyhjyys muutetaan tarinaksi?

Workshop asettaa esiintyjän kehon tarkkailun keskipisteeksi. Ennen roolivaatteita, rekvisiittaa tai lavasteita, pyrimme luomaan kaiken tarpeellisen kehojemme kautta. Tutkimme kuinka ilmaista ajatuksia kehollisesti ja havainnoimme kuinka kehollinen aktiivisuus vaikuttaa lavapreesensiimme.

Kouluttajana Tiia-Mari Mäkinen

Ilmoittaudu kurssille täältä.

 

Tarinat väkivallasta – näyttämötaistelun peruskurssi

1.12. 12-18

Joskus sanat eivät riitä kommunikoimaan tunnetta vihasta, surusta tai pelosta. Tällöin ihmisolento turvautuu fyysisempään ilmaisuun ja ääritilanteissa jopa toisen ihmisen vahingoittamiseen.

Näyttämöllä haluamme kertoa näitä tarinoita ilman että kukaan todellisuudessa vahingoittuu ja yleisö uskoo.

Sisältö

Näyttämöväkivallan peruskurssilla käymme läpi näyttämötaistelun peruslähtökohtia: vastanäyttelijän kanssa työskentelyn ja väkivallan mielikuvien rakentamisen periaatteita. Lisäksi sivuamme väkivaltaisiin näyttämötilanteisiin liittyviä tarinankerronnan työkaluja.

Ilmoittaudu kurssille täältä.

 

Kurssien hinnat

40€ – Normaali

25€ – TYT:n jäsen

 

Lisätietoja kursseista voi kysellä info@turunylioppilasteatteri.fi

Nähdään kursseilla!