#TilaaTaiteelle-kampanjan ehdokasgalleria julki – Jo yli 100 tehnyt taidelupauksen 

#TilaaTaiteelle-kampanja vaatii taiteilijoille pysyviä tiloja Turussa
23.4.2021
Tommi Kinnusen mielipidekirjoitus
16.5.2021

#TilaaTaiteelle-kampanjan ehdokasgalleria julki – Jo yli 100 tehnyt taidelupauksen 

Turun ylioppilasteatteri julkaisee tähän mennessä vaalilupauksen tehneet ehdokkaat nettisivuillaan ja käynnistää aktiivisen somekampanjoinnin 7.5.2021. Turkulaisten taidetoimijoiden huhtikuussa käynnistämän #TilaaTaiteelle-vaalikampanjan osana toteutetaan myös vaalipaneeli pormestariehdokkaille.

 

— On upeaa huomata, että jo 105 kuntavaaliehdokasta on valmis edistämään turkulaisen taidekentän asiaa. Nyt haluamme tietysti kannustaa loppujakin ehdokkaita tekemään taidelupauksen ja sitoutumaan tilakriisin ratkaisemiseen, sanoo Turun ylioppilasteatterin varapuheenjohtaja Nuppu Ervasti

 

Myös kaikille avoin #TilaaTaiteelle-adressi on avoinna osoitteessa www.adressit.com/tilaataiteelle.

 

— Haluan lämpimästi kannustaa myös kaikkia kaupunkilaisia allekirjoittamaan #TilaaTaiteelle-adressin ja antamaan tukensa kampanjallemme somessa. Kulttuuripääkaupungin juhlavuonna jos koskaan turkulainen taide ansaitsee saada tilaa ja tukea, Ervasti summaa. 

 

Perjantaina 7.5. myös kampanjan virallinen banderolli ripustetaan Kirjan talon seinustalle Läntiselle Rantakadulle. Ehdokkaat ja kaupunkilaiset voivat ilmaista tukensa kampanjalle ottamalla itsestään kuvan banderollin edessä ja postaamalla sen sosiaaliseen mediaan tunnisteella #TilaaTaiteelle. 

 

TYT päivittää #TilaaTaiteelle-vaalilupauksen tehneistä ehdokkaista koostettua galleriaa aina vaaleihin asti. Ehdokasgalleria sekä linkit adressiin ja vaalilupaukseen löytyvät kampanjan nettisivuilta osoitteesta turunylioppilasteatteri.fi/tilaataiteelle.

 

Tulossa kulttuuriaiheinen vaalipaneeli pormestariehdokkaille

 

Taiteilijoiden tilatyöryhmän jäsenet toteuttavat osana #TilaaTaiteelle-kampanjaa myös kulttuuriaiheisen vaalipaneelin Turun pormestariehdokkaille. Paneeli järjestetään torstaina 27.5. klo 18 alkaen avoimena livelähetyksenä Turun ylioppilasteatterilta. #TilaaTaiteelle-paneelin aiheina ovat turkulaisen kulttuurin nykytila ja tulevaisuuden näkymät, kulttuurin rahoitus sekä tilakriisi. Pormestariehdokkaiden paneeli korvaa aiemmin 20.5. lähetettäväksi ilmoitetun vaalipaneelin. 

 

* #TilaaTaiteelle on Turun ylioppilasteatterin organisoima kuntavaalikampanja, jossa vaaditaan taiteilijoille pysyviä tiloja. Kampanjan tavoitteena on sitouttaa kuntapäättäjät tekemään kestäviä kulttuuripoliittisia päätöksiä ja saada Turkuun Taiteen talo. Kampanjassa on mukana joukko turkulaisia taiteilijoita ja taidetoimijoita,  joita yhdistää halu edistää tila-asiaa ja yleisesti taiteen toimintaedellytyksiä Turussa. Kampanjassa ovat mukana Arte ry, Barker-teatteri -Turun vapaan taiteen näyttämö, Jazz City Turku ry, Jöötti ry, Key Ensemble, Kirjan talo, Kulttuurivaltakunta osuuskunta, Nopean toiminnan naiset, Teatteri Mundo, Turun Taidegraafikot Ry, Turun Taiteilijaseura ry, Turun ylioppilastetteri ry (TYT), Umlaut Osuuskunta ja Valokuvakeskus Peri ry.

Lisätietoja kampanjasta osoitteesta turunylioppilasteatteri.fi/tilaataiteelle sekä somesta tunnisteella #TilaaTaiteelle.