Turun ylioppilasteatterin näyttämö Taiteen talossa – saapumisohje ja esteettömyys

Yhdistyksen kokous 1/2023
1.2.2023
ANNA/LIISA TYÖRYHMÄSTARTTI 11.-12.3.
18.2.2023

Turun ylioppilasteatterin näyttämö Taiteen talossa – saapumisohje ja esteettömyys

Saapuminen:

Bussilla

Taiteen talolle pääsee monilla busseilla. Lähimmät pysäkit ovat Tuomiokirkkotorin pysäkki Uudenmaankadulla ja Kårenin pysäkki Hämeenkadulla.

Bussiaikatauluja voit etsiä Fölin reittioppaasta.

Autolla

Pihaan ei ole pääsyä autoilla eikä Taiteen talolla ole omia parkkipaikkoja. 

Parkkipaikkoja löytyy Nunnankadulta ja Tuomiokirkon ympäristöstä. 

Taiteen talon Nunnankadun puoleiselle portille voi pysähtyä.

Pyörällä

Polkupyöriä ei voi tuoda sisäpihalle, vaan ne suositellaan jättämään Vanhan Suurtorin runkolukittaviin pyöräparkkipaikkoihin.

Esteettömyys:

Valitettavasti Turun ylioppilasteatterin tilat eivät ole täysin esteettömät.

Teatterin sisäänkäynti on suoraan, noin 15 metriä pihan portista eteenpäin. Pihalla on kiveystä, joka on paikoin kaltevaa.

Pääasiallinen sisäänkäynti johtaa rappukäytävään ja esitystilaan noustaan yhden kerroksen verran rappusia. Rappuset ovat leveät ja niissä on kaide molemmin puolin. 

Mikäli tarvitset esteetöntä kulkua, voit soittaa ovikelloa ja sinulle tullaan avaamaan ovi ja näyttämään reitti ja avustamaan tarvittaessa peremmälle. Esteettömämpi reitti on esitystilan ovesta viereinen pariovi, joka on 84 cm leveä ja aukeaa 170 cm leveäksi. Tällä ovella on noin 2 cm korkea kynnys. Ovelta pääsee käytävää pitkin hissille, joka on tilavuudeltaan esteetön, mutta hissin ovi on painava ja hissin painike on korkealla. 

Esitystila on toisessa kerroksessa ja sinne johtavalla käytävällä on 2 ovea, joista toinen on painava palo-ovi. Molemmissa ovissa on painettava vaakavedin ja noin 2 cm korkea kynnys. Molemmat oviaukot ovat 82 cm leveitä ja aukeavat tarvittaessa 116 cm leveäksi.

Osa esitystilan katsomopaikoista on lattiatasossa ja tuoleja voi poistaa pyörätuolin tieltä. Katsomotuolit ovat selkä- ja käsinojalliset. Istuimen leveys on 45 cm.

Esteetön wc löytyy hissin läheltä ensimmäisestä kerroksesta, wc on oikeakätinen. Muut wc-tilat löytyvät toisesta kerroksesta. Wc-tilat ovat sukupuolittamattomat.

Lippuvarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa mahdollisista erityistoiveista, jotta ne osataan huomioida ajoissa. Pyörätuolipaikat tulee varata teatterisihteerin kautta, yhteystiedot alla.

Lisätietoja esteettömyydestä sekä esteettömien paikkojen varaukset:

Turun ylioppilasteatteri, puhelin: 040 823 4791 (sihteerin päivystysaikoina), sähköposti: info@turunylioppilasteatteri.fi