Turun ylioppilasteatterin ohjelmistohaku 2024

BAD MEDIA KARMA – Ennakkotiedote
12.5.2023
TYT HAKEE TEATTERISIHTEERIN SIJAISTA 12.6.2023 – 30.9.2023. 
15.5.2023

Turun ylioppilasteatterin ohjelmistohaku 2024

Turun ylioppilasteatteri ry (TYT) hakee ohjelmistoa vuodelle 2024!

 

Turun ylioppilasteatteri on vuonna 1959 perustettu teatteri, joka tunnetaan ajankohtaisesta, kokeilevasta, monipuolisesta ja omannäköisestä ohjelmistostaan. Teatteri ja sen omistautuneet harrastajat tuottavat korkeatasoisia ja ammattimaisesti toteutettuja esityksiä, jotka eivät kumartele tai nöyristele vaan uskaltavat rohkeasti olla itsensä ja tekijöidensä näköisiä. TYT:llä on erityinen rooli Turun taidekentällä, sillä se tukee erityisesti teatteri- ja kulttuurialan opiskelijoiden sekä vastavalmistuneiden osaamista tarjoamalla näyttämön, jolla uudetkin tekijät pääsevät tuomaan esiin taiteellisia visioitaan.

Haemme pääohjelmistoomme 3-4 produktiota vuodelle 2024. Keväälle ja syksylle 2024 etsimme vapaavalintaisen muotoisia ja kokoisia produktiota toteutettavaksi TYT:n Taiteen talon näyttämöllä. Kesälle etsimme suurempaa ja osallistujamäärältään isompaa produktiota Liedon Vanhalinnaan. Olemme avoimia erilaisille ehdotuksille ja monenmuotoisille toteutuksille: haemme tyylilajeiltaan ja teemoiltaan monipuolista ohjelmistoa, joka voidaan toteuttaa myös tarvittaessa muunlaisessa tilassa kuin perinteisessä black boxissa. Odotamme, että ohjaajalla on vahva visio tarjoamastaan teoksesta.

TYT:n nykyinen näyttämö Taiteen talossa on väistötila, joka on käytössämme ainakin kevään 2024. Kyseinen tila ei ole perinteinen black box, koska tilan remontit eivät ole vielä valmistuneet, mutta tilat soveltuvat teatterikäyttöön ja ovat muunneltavissa esityksen tarpeisiin. Syksyn produktioiden esityspaikka Taiteen talossa ratkeaa kevään aikana, joten toivomme tilankäytöllisesti muunneltavissa olevia ohjelmistotarjouksia. Kesäteatteriesitys Liedon Vanhalinnassa toteutuu tuttuun tapaan Vanhalinnan maalaismiljöössä, jossa voidaan hyödyntää sekä sisä- että ulkotiloja. 

Kevätkauden produktiot ajoittuvat tammi-huhtikuulle ja toivomme niiden osallistuvan Ylioppilasteatteriliitto SYTY ry:n SYTY-festareille Vaasassa keväällä 2024. Syksyn teokset ajoittuvat välille elo-joulukuu 2024.

TYT:n ohjaajana pääset osaksi uutta ja ainutlaatuista Taiteen taloa ja keskelle elinvoimaista kulttuuriyhteisöä. Ohjaajana saat produktioosi mukaan taitavat, innokkaat ja aktiiviset harrastajat. Teatterin johtokunta tarjoaa myös apua produktion budjetointiin, aikataulutukseen ja tuotantoon.

Näin haet:

 

 • Lähetä vapaamuotoinen ohjaustarjous PDF-muodossa, mielellään yhtenä tiedostona. Vastaathan tarjouksessasi selkeästi seuraaviin kysymyksiin:

 

 • Tarjoatko teosta kevään, kesän vai syksyn ohjelmistoon? Jos useampiin, mitä preferoit?
 • Mitkä ovat tarjoamasi teoksen teemat ja aihe?
 • Miksi tämä teos pitää tehdä juuri nyt ja miksi se pitää esittää Turun ylioppilasteatterissa?
 • Mikä on teoksen kohderyhmä? 
 • Kerro työskentelytavoistasi: Minkälainen olet ohjaaja? Millaisia työtapoja käytät työssäsi? Millaisena näet ohjaajan roolin produktiossa?
 • Kuinka pitkä produktion harjoituskausi olisi? 
 • Millainen työryhmä teoksessa olisi? Kuinka monta esiintyjää, mitä muuta työryhmää tarvitaan (tuottaja, apulaisohjaaja, graafikko, puvustaja jne.)?
 • Mitä tilallisia vaatimuksia teoksessa mahdollisesti on? 
 • Mitä apurahoja teokseen voisi hakea? Onko teokselle jo haettu tai myönnetty apurahoja? Jos on, mistä?
 • Mikä on arviosi teoksen tuotantokuluista ja miten tuotantokustannukset painottuvat? Erittele mahdollisuuksien mukaan kohteet tarkemmin.
 • Millaiset tekijänoikeudet teoksessa on? Huomioi myös mahdollinen musiikki ja muut tekinäoikeuden alaiset tuotteet.
 • Liitä ohjaustarjoukseesi mukaan lyhyt valmis markkinointiteksti.
 • Voit liittää ohjaustarjoukseesi vapaasti myös havainnekuvia ja muuta materiaalia ilmentääksesi teoksen visuaalista ilmettä ja tunnelmaa.

 

 • Liitä hakemukseesi CV, josta käy ilmi aikaisempi kokemuksesi ja aiemmat ohjaustyösi.

 

Lähetä ohjaustarjouksesi osoitteeseen info@turunylioppilasteatteri.fi viimeistään 4.6.2022 klo 23:59. Nimeä tiedostosi selkeästi: ohjaustarjous_sukunimi_etunimi ja cv_sukunimi_etunimi. Lähetä tiedostot pdf-muodossa.

 

Kutsumme osan hakijoista sunnuntaina 2.7.2022 noin klo 13:00-18:00 Turun ylioppilasteatterilla (Nunnankatu 4, 20700 Turku) pidettävään haastattelutilaisuuteen. Tilaisuus on avoin yhdistyksen jäsenille. Varaathan päivän haastattelua varten. Kaikille haastatteluun valittaville annetaan oma haastatteluaikansa lähempänä haastattelutilaisuutta. Tilaisuus järjestetään tarvittaessa etäyhteydellä. 

Palkkataulukko 

Palkkaluokka Ammatti Summa
1 Ohjaaja (TeK, TeM)

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)

tai vastaava korkeakoulututkinto

2 625,00 €
2 Muu teatterialan koulutus (TeK, TeM, AMK)

tai vastaava kokemus alalta

2 231,25 €

 

Palkkaluokkaa voidaan soveltaa, jos ohjaajalla on merkittävää kokemusta ohjaamisesta, vaikka alan koulutusta ei olisikaan.

Työstä saatava palkka on kokonaiskorvaus, joka sisältää myös teoksen mahdollisen dramatisointi- tai käsikirjoitustyön. Ohjaajan on lisäksi mahdollista hakea henkilökohtaisia apurahoja.