TYT:n kurssi-ilmoittautuminen auki – ensimmäiset alkavat jo kesäkuun alkupuolella!

Ikävän maa
12.5.2022
Ohjelmistohaku vuodelle 2023 avattu!
22.6.2022

TYT:n kurssi-ilmoittautuminen auki – ensimmäiset alkavat jo kesäkuun alkupuolella!

TYT:n kaikki kurssi-ilmoittautumiset ovat jo auki! Tämän kesän kurssit starttaa Hannu Rantalan Stand up -kurssi, ja heti seuraavalla viikolla alkavat Outi Lindströmin ohjaama Fyysisen teatterin menetelmät näyttelijäntyössä sekä Aleksi Kumpulan Draaman kirjoittaminen. Heinäkuun lopulla luvassa on Olavi Ermalan vetämä Ohjaamisen alkeet.

Kaikki kurssit järjestetään Turun ylioppilasteatterin tilassa Taiteen talossa osoitteessa Nunnankatu 4.

Stand up -kurssi on TYT:llä uusi kokemus! Tälle ainutlaatuiselle kurssille kannattaa ehdottomasti osallistua. Kurssilla selviää mm. miten kirjoitetaan hyvä stand up vitsi eli rutiini. Millaisia erilaisia rakenteita vitsillä voi olla? Mitä tarkoittavat set up ja punchline? Tavoitteena on, että kurssin antaa työkaluja jokaiselle kurssilaiselle ensimmäisen lyhyen stand up-setin rakentamiseen. Kurssi antaa myös loistavia työkaluja minkä tahansa hauskan tekstin tai puheen luomiseen. Kurssilaiset pääsevät esittämään omia settejään elokuussa 2022. Kurssia opettaa TYT:llä jo improkurssilta ja Läsnäolopakosta tuttu Hannu Rantala (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK), jolla on laaja kokemus teatterin, improvisaation ja klovnerian maailmasta. Kurssille otetaan 15 osallistujaa.

La-su 4.-5.6. klo 12-17

Hinta: 66 €* / 76 €

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/stand_up_2022

Fyysisen teatterin menetelmät näyttelijäntyössä on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan. Kurssilla tutustutaan ohjaaja Outi Lindströmin (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK) omiin sovelluksiin neutraalinaamiotyöskentelystä, klovneriasta, Commedia dell’artesta ja Laban-liikeanalyysimenetelmästä, jotka ovat Lindströmin osaamisen keskeisiä elementtejä. Työskentely pyrkii lisäämään näyttelijän tietoisuutta omasta fyysisestä ilmaisustaan. Näyttelijällä on mahdollisuus kehittyä entistä analysoivammaksi, aktiivisemmaksi ja läsnä olevammaksi. Osallistujat voivat hyödyntää oppimistaan kaikessa näyttelijäntyössä hyvin perinteisestä kokeilevaan tai fyysiseen teatteriin. Kurssille otetaan 12 osallistujaa.

Ke 8. ja 15.6. klo 17.30-20.30

Hinta: 29 €* / 39 €

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/fyysisen_teatterin_menetelmat_2022

Oletko kirjoittanut tai haaveillut näytelmän kirjoittamisesta? Draaman kirjoittamisen kurssilla saat työkaluja oman tekstin kirjoittamiseen. Kurssilla opetellaan draaman kirjoittamista ja perehdytään draaman perusteisiin, kuten draaman kaari, katharsis, tilanne ja protagonisti. Kurssi sisältää hieman teoriaa, jonka lisäksi kurssilla luetaan ja käsitellään kurssilaisten tekstejä. Kurssiin kuluu myös kotona tehtäviä pieniä kirjoitustehtäviä. Kurssin opettajana toimii Aleksi Kumpula, joka on valmistunut Turun taideakatemiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2018 ja opiskellut sittemmin alaa vielä YAMK-tutkinnon verran. Kumpula toimii tällä hetkellä Rauman teatteriopiston vastaavana opettajana sekä nuoriso- ja opistoteatterin ohjaajana. Kurssille otetaan 15 osallistujaa.

aina klo 18-20

ti 7.6.

to 9.6.

ti 14.6.

to 16.6.

ti 21.6.

Hinta: 47 €* / 57 €*

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/draaman_kirjoittaminen_2022

Ohjaamisen alkeiden viikon mittaisella kurssilla osallistuja pääsee oman teatterillisen ajattelunsa äärelle ja saa konkreettisia työkaluja sen näyttämöllistämiseen. Kurssilla keskitytään harjoitustilanteen kuljetukseen ja ohjeistukseen taitona: millainen on hyvä ohje, ja miten toimintaa luodaan näyttämölle? Vaikka kurssia ei suositella varsinaisesti ensikosketukseksi teatteriin, ei aikaisempaa kokemusta ohjaamisesta tai sitä lähellä olevista teatterin työrooleista tarvita. Kurssia ohjaa 2021 teatteri-ilmaisun ohjaajaksi valmistunut Olavi Ermala. Kurssille otetaan 10 osallistujaa.

25.7. ma 17-21

28.7. to 17-21

31.7. su 12-17

Hinta: 61€* / 71€

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/ohjaamisen_alkeet_2022

*opiskelijat, TYT:n jäsenet, eläkeläiset, työttömät, ase- ja siviilipalvelusta suorittavat

Kurssien minimiosallistujamäärä on 8. Jollei ilmoittautumisia ole tarpeeksi, kurssi joudutaan perumaan ja tällöin osallistumismaksut luonnollisesti palautetaan. Kannusta kaveria mukaan, vinkkaa vaikka FB:ssä! Tehdään tästä antoisa kurssikesä!