TYT:n ohjelmistohaku 2022

Kellokosken prinsessa Liedon Vanhalinnassa kesällä 2021!
31.5.2021
Kesällä kurssille – TYT:n kesäkurssit 2021
30.6.2021

TYT:n ohjelmistohaku 2022

Turun ylioppilasteatteri ry (TYT) hakee ohjelmistoa vuodelle 2022! 

Turun ylioppilasteatteri on vuonna 1959 perustettu harrastajateatteriyhdistys, joka tunnetaan ajankohtaisesta, monipuolisesta, kokeilevasta ja omannäköisestä ohjelmistostaan. Teatterin tavoitteena on tuottaa korkeatasoisia ja ammattimaisesti toteutettuja esityksiä, jotka eivät kumartele tai nöyristele vaan uskaltavat rohkeasti olla itsensä ja tekijöidensä näköisiä. 

Haemme pääohjelmistoomme kolmea (3) produktiota vuodelle 2022. Olemme avoimia erilaisille ehdotuksille ja toteutuksille: haemme tyylilajeiltaan ja teemoiltaan monipuolista ohjelmistoa, aina klassikoista uusiin teksteihin. Suosimme ohjelmistossa tekstilähtöisyyttä ja ohjaajan vahvaa visiota.

Huomioithan, että TYT joutuu lähtemään nykyisistä tiloistaan vuoden 2021 lopussa, mutta uudesta tilasta tai sen tarjoamista mahdollisuuksista ei ole vielä tietoa. Siksi toivomme tarjouksia, jotka on mahdollista toteuttaa erilaisissa tiloissa. Yksi kolmesta produktiosta toteutetaan idyllisessä Liedon Vanhalinnassa kesäkaudella 2022. Kaksi muuta teosta ajoittuvat välille elokuu-joulukuu 2022.

TYT:n kattojärjestö Turun yliopiston ylioppilaskunta viettää vuonna 2022 satavuotisjuhlavuottaan. Tämän kunniaksi yksi haettavista produktioista on TYY100-juhlavuoden teos. TYY100 on juhlavuosi paitsi nykyisille Turun yliopiston opiskelijoille, myös kaikille entisille TYYläisille ja Turun, Rauman ja Porin korkeakoulukaupunkien asukkaille. Ylioppilaskunta ja opiskelijayhteisö ovat aina olleet vuorovaikutuksessa ympäröivään yhteiskuntaan ja myös rakentaneet sitä. Siksi juhlavuoden yhtenä tavoitteena onkin osoittaa poikkeuksellisten vuosien jälkeen yhteisöllisyyden hyvinvointia tukeva voima. Toivomme juhlavuosiproduktion huomioivan tavalla tai toisella yhteisöllisyyden, opiskelijakulttuurin, hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisuuden teemoja. Lisätietoja TYYstä ylioppilaskunnan nettisivuilla.

TYT:llä ohjaaja saa produktioonsa mukaan taitavat, innokkaat ja aktiiviset harrastajat kaikille tarvittaville esityksen osa-alueille. Teatterin johtokunta tarjoaa myös apua produktion budjetointiin, aikataulutukseen ja tuotantoon.

Näin haet:

 • Lähetä vapaamuotoinen ohjaustarjous PDF-muodossa, mielellään yhtenä tiedostona. Vastaathan tarjouksessasi selkeästi seuraaviin kysymyksiin:
 • Onko tarjoamasi teos TYY100-juhlavuoden teos tai kesäproduktio Liedon Vanhalinnassa (voi myös olla myös molempia yhtä aikaa)
 • Mitkä ovat teoksen teemat ja aihe?
 • Miksi tämä teos pitää tehdä juuri nyt ja miksi se pitää esittää Turun ylioppilasteatterissa?
 • Mikä on teoksen kohderyhmä? 
 • Minkälainen ohjaaja olet? Kerro työskentelytavoistasi, millaisia työtapoja käytät työssäsi, millaisena näet ohjaajan roolin produktiossa?
 • Milloin ja kuinka pitkä olisi produktion harjoitus- ja esityskausi?
 • Millainen työryhmä teoksessa olisi? Kuinka monta esiintyjää, mitä muuta työryhmää tarvitaan (tuottaja, apulaisohjaaja, graafikko, puvustaja jne.)?
 • Mitä tilallisia vaatimuksia teoksessa mahdollisesti on? 
 • Mitä apurahoja teokseen voisi hakea?
 • Mikä on arviosi teoksen tuotantokuluista kokonaisuudessaan, eli paljonko rahaa koet lavastuksen, puvustuksen, markkinoinnin yms. produktion kannalta välttämättömien toimien vievän?
 • Millaiset tekijänoikeudet teoksessa on? Onko sinulla oikeuksia tarjoamaasi teokseen?
 • Liitä ohjaustarjoukseesi mukaan lyhyt valmis markkinointiteksti, jolla mainostaisit teostasi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai paikallislehdessä
 • Voit liittää ohjaustarjoukseesi vapaasti myös havainnekuvia ja muuta materiaalia ilmentääksesi teoksen visuaalista ilmettä ja tunnelmaa
 • Liitä hakemukseesi CV, josta käy ilmi aikaisempi kokemuksesi sekä aiemmat ohjaustyösi.

Lähetä ohjaustarjouksesi osoitteeseen info@turunylioppilasteatteri.fi viimeistään 6.7.2021 klo 23:59. Nimeä tiedostosi selkeästi: etunimi_sukunimi_ohjaustarjous ja etunimi_sukunimi_cv.

Kutsumme osan hakijoista 1.8.2021 Turun ylioppilasteatterilla noin klo 11-13 pidettävään haastattelutilaisuuteen. Tilaisuus on avoin yhdistyksen jäsenille. Varaathan päivän haastattelua varten. Tilaisuus järjestetään tarvittaessa etäyhteydellä.

Palkkataulukko 

Palkkaluokka Ammatti Summa
1 Ohjaaja (TeK, TeM)

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)

2 468,32 €
2 Muu teatterialan koulutus (TeK, TeM, AMK)

Ohjaajaopiskelija (Teak)

Teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija (AMK)

2 098,07 €
3 Muu teatterialan opiskelija (TeK, TeM, AMK)

Ei teatterialan koulutusta

1 727,82 €

 

Palkkaluokkaa voidaan soveltaa, jos ohjaajalla on merkittävää kokemusta ohjaamisesta, vaikka alan koulutusta ei olisikaan (esim. tapaus, jossa henkilö on ohjannut vuosikymmeniä ja on tituleerattu ammattiohjaajaksi siitä huolimatta, että hänellä ei ole koulutusta alalta). Ohjaajan on lisäksi mahdollista hakea henkilökohtaisia apurahoja.