Valosuunnittelun jatkokurssi 3.-5.5.2024

Juhannustanssit etsii työryhmää!
29.1.2024
Kuva jossa nukkeja ja nukettajia, kuvaaja Tuukka Remes.
TIEDOTE: “Vastenmielisen ajankohtainen esitys viihdyttävässä muodossa” – KÖYHÄT RITARIT
27.3.2024

Valosuunnittelun jatkokurssi 3.-5.5.2024

AIKA: perjantai klo 17-20, lauantai klo 10-13, sunnuntai klo 10-14 (yht. 10t)
PAIKKA: Turun ylioppilasteatteri (Nunnankatu 4, Turku), Taiteen talon päärakennus
KURSSIOHJAAJA: Tuomas Vainionpää
HINTA: Perushinta 60€
Alennushinta (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät) 50€
Jäsenhinta (TYT, TNT ja TYY) 40€

Tervetuloa valosuunnittelun jatkokurssille! Kurssilla opit käytännönläheisesti suunnittelemaan sekä toteuttamaan teatteriesityksen visuaalista ilmettä valosuunnittelun muodossa. Opetus keskittyy erityisesti oikeiden heitinten ja valon suuntien valitsemiseen haluttujen lavakuvien rakentamiseksi sekä valmiin esityksen ohjelmointiin. Teknisen osaamisen lisäksi kehität kurssilla taiteellista ajatteluasi ja taitoa ajatella esityksiä monitaiteellisina ja -osaisina kokonaisuuksina.

Kurssi on suunnattu teatteritekniikasta jo jonkin verran ymmärtäville ja eritoten syksyllä 2023 TYT:n valosuunnittelun alkeiskurssilla olleille, mutta mistä tahansa hankittu aiempi perusosaaminen on riittävää. Valojen ohjelmoinnissa käytetään ChamSysiä.

Kurssiohjaajana toimii Tuomas Vainionpää, joka on keväällä 2024 valmistuva teatteri-ilmaisun ohjaaja ja turkulaisen visuaalisen teatterin kollektiivin Kosmos Collectiven perustajajäsen. Valosuunnittelua ja esitystekniikkaa hän on toteuttanut mm. Taideakatemialla, TYT:llä, Porin Teatterinuorissa, Turun runoviikoilla, Muumimaailma Oy:ssa, Tehdas Teatterissa sekä Turun Kaupunginteatterin Sopukassa. Pedagogina hän luo rennon ilmapiirin ja on selkeä sekä innostava.

ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE PÄÄTTYY 30.4. klo 23.59