Vuokra! -musikaali on Turun ylioppilasteatterin viimeinen produktio nykyisessä teatteritilassaan – Läntisen Rantakadun joutsenlaulu saa ensi-iltansa 2.12.

Turun ylioppilasteatteri ottaa koronapassin käyttöön esityksissään
16.11.2021
Läsnäolopakon 10-vuotisjuhlashow Turun ylioppilasteatterilla!
24.11.2021

Vuokra! -musikaali on Turun ylioppilasteatterin viimeinen produktio nykyisessä teatteritilassaan – Läntisen Rantakadun joutsenlaulu saa ensi-iltansa 2.12.

2. joulukuuta ensi-iltansa saa Vuokra!, kantaa ottava musikaali taiteen puolesta. Teos on Turun ylioppilasteatterin kunnianosoitus rakkaalle Läntisen Rantakadun teatteritilalle, jonka vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa.

Turun ylioppilasteatterin yhteisponnistuksena nähdään Alina Kilpisen käsikirjoittama ja Antti Ainolan ohjaama ja säveltämä musikaali Vuokra!. Joulukuun ensi-ilta on teoksen kantaesitys.

– Teatterin jäsenistöstä kumpusi idea tehdä loppushow ennen teatterimme muuttoa muihin tiloihin, kertoo Turun ylioppilasteatterin puheenjohtaja Anniina Salminen. – Lopulta jäsenistö päätyi kannattamaan Vuokra!-musikaalia.

Teoksessa kiinteistösijoittaja Ranulda Ruusuvaara ostaa taitelijaryhmän pois kommuunistaan. Maailmassa, jossa raha ratkaisee ja kaikki on ostettavissa, altavastaavat taiteilijat jäävät jalkoihin. Vääryyttä kokeneet taiteilijat nousevat kuitenkin kapinaan kotinsa ja taiteen puolesta, sillä kaupunki ilman taidetta ja kulttuuria on synkkä ja karu.
Teos ottaa kantaa taiteen vapaan kentän tilaongelmiin, minkä lisäksi esityksessä käsitellään yleisesti taiteen ja taiteilijuuden arvostusta yhteiskunnassamme. Teos kysyy, kenellä on valta päättää taiteen tulevaisuudesta. Inspiraation lähteeksi on poimittu aineksia tunnetuista musikaaleista. Esityksen vakavien aiheiden vastapainoksi musikaalielementeillä leikitellään pilke silmäkulmassa.

– Vaikka käsiteltävät aiheet ovat vakavia, teos sisältää paljon huumoria ja musikaalien parodiointia, kertoo ohjaaja Ainola. – Haluamme poistua Rantakadun tilasta leuka pystyssä emmekä allapäin nöyristellen.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021.
Vuokra! toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

Vuokra! -musikaalin kymmenen näytöksen esityskausi Turun ylioppilasteatterilla sijoittuu 2.12.–16.12.2021

Liput myynnissä osoitteessa www.turunylioppilasteatteri.fi/liput

Sisältövaroituksena väkivalta, huumeet, karski kielenkäyttö, kuolema ja kovat äänet.

Kysymykset ja yhteydenotot:
Elina Iso-Järvenpää, tuottaja
050 5759 980/elina.ij@hotmail.com

Antti Ainola, ohjaaja
050 512 5070/anttiainola1@gmail.com