Yhdenvertainen näyttämö -työpaja

Kuutti
24.4.2019
Wappukabaree 2019
28.4.2019

Yhdenvertainen näyttämö -työpaja

Tervetuloa yhdenvertaisen näyttämötyöskentelyn työpajaan 5.5. klo 11-17!

TEMATIIKKA
Käsittelemme etuoikeuksia, representaatiota ja ylipäätään pyrkimystä tiedostavaan taiteentekemiseen intersektionaalisen feminismin näkökulmasta. Asioita pyritään tarkastelemaan helppotajuisesti ja lähestyttävästi.

Millaista maailmankuvaa me haluamme teoksillamme tukea ja toistaa?
Millaisia etuoikeuksia meillä on ja miten se liittyy teatteriesityksiin?

SISÄLTÖ
Workshop koostuu pienempien ja suurempien ryhmien keskusteluista & tehtävistä, luetun etukäteismateriaalin käsittelystä ja matalan kynnyksen harjoitteista.

TAVOITTEET
– Osallistujalle jää käteen halu hankkia lisää tietoa ja laajentaa käsitystään esittävän taiteen mahdollisuuksista.
– Osallistuja saa työkaluja jatkuvaan prosessiin, jossa hän taiteentekijänä oppii tunnistamaan oman taiteensa muutosvoiman (vapauden ja sitä kautta tulevan vastuun.)
– Kuunnella ja kunnioittaa erilaisia näkemyksiä ja haastaa itseään oppimaan lisää.
– Vahvistaa osallistujan itsevarmuutta osallistua ajankohtaiseen keskusteluun yhdenvertaisuudesta.

TYÖPAJAN VETÄJÄT

ISA ALA-NISSILÄ: Oon helsinkiläinen teatterintekijä ja opiskelen Helsingin yliopistossa teoreettista filosofiaa ja sukupuolentutkimusta. Akateemisen feminismin saralla olen opiskellut esimerkiksi lajisorron mekanismeja ja feminististä trans- ja vammaistutkimusta. Olen helsinkiläisen Ilves-Teatterin jäsen. Mulla on takana kymmenisen ohjausta, muutamia tuotantoja sekä 15 vuoden verran esiintymistä ja muuta teatterintekemistä. Opiskelin teatteria Lahden kansanopiston teatterikoulutuksessa ja Kallion lukiossa. Teen lisäksi sateenkaariaktivismia.

MINEA LÅNG: Oon kolmannen vuoden näyttelijäopiskelija Tampereen Yliopiston Näyttelijäntyön koulutusohjelmasta, Helsingissä alunperin lörjynyt. Teatterin ja esiintyvän taiteen parissa olen muuten toiminut Kellariteatterilla, Ylioppilasteatterilla, Levoteatterilla, vapaissa ryhmissä, ProperSettings ry:n tapahtumatuotannoissa sekä Kallion lukiossa. Työryhmissä olen toiminut ohjaajana, käsikirjoittajana, sisällöntuottajana, esiintyjänä ja säveltäjänä erikoistuen kollektiivisesti tuotettuihin esityskokonaisuuksiin. Kellariteatterissa toimin raatilaisena vuonna 2017 ja 2018.

Kurssi on avoin myös ei TYTläisille. Kurssin hinnat TYT:n jäsenille 15€, muille 20€. Kurssimaksu laskutetaan kurssille osallistumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen sähköpostitse minea.ilona.lang@gmail.com. Ilmoittaudu mukaan viimeistään pe 4.5.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä
1. Miksi olet kiinnostunut aiheesta?
2. Ehditkö tutustua näihin oheismateriaaleihin? Linkki materiaaleihin: https://drive.google.com/drive/folders/1gsBz9r7P4_ToF5LzDCyDlAvBrXR54lWM?usp=sharing