Yhdistyksen kokous su 30.9.2018

Inspiroiva devising-työtapa ja kuinka kuningas Karitius sai nimensä
21.9.2018
Pilvimuodostelmia
24.9.2018

Yhdistyksen kokous su 30.9.2018

Hyvät TYT:n jäsenet!

Sunnuntaina 30.9. klo 17 on Turun ylioppilasteatterin ylimääräinen jäsenkokous (4/2018), joka pidetään teatterimme salissa (Läntinen Rantakatu 23). Kaikki TYT:n jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita kokoukseen.

Ohjelmassa on muun muassa juhlavuoden 2019 keväänä pidettävän TYT-festin (työnimi) ohjelmiston valitseminen ja Non existere -produktion budjetin hyväksyminen. Kokouksen asialista toimitetaan jäsenille sähköpostitse ja julkaistaan tässä tapahtumassa myöhemmin.

Kuten teatterimme kokouksissa on ollut tapana, tarjon on pientä syötävää ja juotavaa. Tervetuloa!

Alla ovat kokouksen asialista ja TYT-festin ohjelmistohakuilmoitus.

Turun ylioppilasteatteri ry
Jäsenkokous (4/2018)
Teatterin sali, Läntinen Rantakatu 23
Su 30.9.2018 klo 17.00

1 Kokouksen avaus
2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3 Kokouksen järjestäytyminen (valitaan puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjantarkastajat ja tarvittaessa ääntenlaskijoina toimivat henkilöt)
4 Puhe- ja läsnäolo-oikeuden myöntäminen jäsenistön ulkopuolisille henkilöille
5 Asialistan hyväksyminen
6 Edellisten kokousten pöytäkirjain lukeminen
7 Ohjelmiston valitseminen vuodelle 2019
8 Hallinto
8.1 Jäsen Machadon eroaminen johtokunnasta
8.2 Uuden jäsenen valitseminen johtokuntaan
9 Non existere -tuotannon budjetin hyväksyminen
10 Ilmoitusasiat ja muut esille tulevat asiat
10.1 Juhlavuosi 2019
10.2 Syyskokous ja pikkujoulut 24.11.
10.3 Muut esille tulevat asiat
11 Kokouksen päättäminen

TYT-festivaalien ohjelmistohaku keväälle 2019

Turun ylioppilasteatteri hakee 60-vuotisjuhlavuotena järjestettäville teatterifestivaaleille maksimissaan kuutta esitystä. Esityksen tarjoajan on oltava Turun ylioppilasteatterin jäsen, ja tarjoaja toimii esityksen vastuuhenkilönä.

Juhlavuoden teatterifestivaaleilla halutaan tarjota TYT:n jäsenistön näköistä teatteria — tarjoa siis rohkeasti villejäkin ideoita! Festivaali on kaksiosainen, jolloin kolme esitystä treenaa ja esiintyy samanaikaisesti.

Festivaalin alustava aikataulu
(tarkentuu syksyllä 2018)

TYT-FEST VOL 1

Produktiot 1, 2 & 3

Treenikausi: 3.2. – 28.2.

Esitykset: pe 1.3., la 2.3., su 3.3., ke 6.3., to 7.3., pe 8.3., la 9.3. (la/su tuplanäytöspäiviä?)

TYT-FEST VOL 2

Produktiot 4, 5 & 6

Treenikausi: 10.3. – 4.4.

Esitykset: pe 5.4., la 6.4., su 7.4., ke 10.4., to 11.4., pe 12.4., la 13.4. (la/su tuplanäytöspäiviä?)

Treeni-illat jaettaisiin esim. seuraavasti: arki-illat 16-19 ja 19-22, lauantait ja sunnuntait 12-16 ja 16-20. Lisäksi treenitiloja voidaan tarpeen vaatiessa varata esimerkiksi yliopistolta. Toivomme, että produktiot huolehtivat myös itsenäisesti mahdollisista lisätreenitilojen hankkimisesta, mikäli tarvetta sellaiselle ilmenee.

Esitykset tuotetaan yhteistyössä esityksen työryhmän ja TYT:n johtokunnan kanssa. Jokainen esitys saa itselleen noin 100 euron suuruisen tuotantorahan, jonka produktio saa käyttää esimerkiksi lavastus- ja rekvisiittahankintoihin. TYT vastaa esityksen markkinointikuluista sekä mahdollisista tekniikkakuluista.

Esityksistä
Rajatun treeniajan sekä käytännön rajoitteiden puitteissa toivomme, että esitykset ovat muodoltaan simppeleitä ja kestoltaan noin tunnin pituisia. Koska esitystila jaetaan toisen esityksen kanssa, emme suosittele isosti lavastettuja ja tekniikaltaan monimutkaisten esitysten suunnittelua. Huomioithan, että treeniaika on myös ainoastaan kuukauden pituinen. Esitysjärjestys, esitysillat ja lippujen hinnat suunnitellaan syksyllä 2018 yhteistyössä produktioiden kanssa.

Katsomoratkaisun olisi suotavaa olla samanlainen samassa slotissa olevan toisen esityksen kanssa, tai sellainen, että sen voi helposti muokata väliajan aikana. Samaan slottiin valittujen esitysten on sovittava yhteistyössä esimerkiksi ääni- ja valotekniikasta sekä treeniajoista.

Esityksestä ei saa aiheutua tekijänoikeuskuluja – valitsethan esitystekstiksi ja -musiikiksi sellaisen, josta tekijänoikeudet ovat jo rauenneet tai kuluja ei tule.

Työryhmän ei tarvitse olla kokonaisuudessaan valmis esitystä tarjottaessa. Syyskuussa 2018 järjestetään valittujen produktioiden yhteinen esittelytilaisuus, jolloin työryhmiä voidaan täydentää ja jolloin produktioihin voi hakea mukaan.

Kerrothan tarjouksessasi mahdollisimman tarkasti seuraavat asiat:
-esityksen (alustava) nimi
-esityksen tarjoaja (ja muu mahdollinen työryhmä)
-esityksen luonne: mistä esitys kertoo, esityksen mahdollinen tyylilaji, kerronnan keinot?
-visuaalisesta ilmeestä ja teknisistä tarpeista
-toiveita aikataulujen suhteen: millaisia treeniaikoja suosisitte ja kumpaan osaan festivaalia esitystä toivotte?

Voit liittää hakemukseesi esimerkiksi havainnollistavaa visuaalista materiaalia. Lähetäthän ohjaustarjouksesi viimeistään sunnuntaina 23.9.2018 sähköpostitse osoitteeseen info@turunylioppilasteatteri.fi. Hakemukset käsitellään ja ohjelmisto valitaan ylimääräisessä jäsenkokouksessa sunnuntaina 30.9.2018. Festivaalien lopullinen nimi päätetään ohjelmiston selvittyä.

Sähköisesti toimitettavien ohjaustarjousten mahdollisine liitteineen tulee olla PDF-muodossa mielellään yhtenä tiedostona. Emme ota huomioon sähköpostikenttään kirjoitettuja viestejä. Nimeäthän tiedostosi selkeästi: sukunimi_ohjaustarjous.

Lisätiedot:
Antti Ainola, puheenjohtaja
p. 050 512 5070
puheenjohtaja@turunylioppilasteatteri.fi