Alastonkuvia – Some Explicit Polaroids

Koronatiedote Turun ylioppilasteatterin katsojille!
27.7.2021
Alastonkuvia avaa Turun ylioppilasteatterin syksyn – Mark Ravenhillin kulutuskulttuuria kritisoiva näytelmä vuodelta 1999 saa ensi-iltansa 16.9.
24.8.2021

Alastonkuvia – Some Explicit Polaroids

”Tehän sanoitte sitä rutoks vuonna kasineljä.”

”Joo. Homorutto. Kulta. Tsuk tsuk tsuk.”

Victor syöttää Timille pillerin.


Huumeita, seksiä, väkivaltaa. Lääkkeitä, rakkautta, anteeksiantoa. Vuoden 1999 Lontoossa tanssii HIV-positiivinen Tim yhdessä netistä tilatun seksiorjansa Victorin ja strippariystävänsä Nadian kanssa maailmassaan, jossa ongelmia ei tarvitse ratkoa. Riittää, että syö karkkinsa ja on onnellinen. Pillereitään poppaillen ja juhlien he matkaavat kohti omaa onnelaansa välittämättä maailman menosta. 

Samalla vuodesta -84 vankilassa istunut vanha vasemmistolainen Nick vapautuu ja törmää maailmaan, joka ei halua, että sitä pelastetaan. Entiset toverit ovat luopuneet lipuistaan eikä uutta sukupolvea kiinnosta nostaa niitä liehumaan. Menneisyyden kaiut eivät kuitenkaan jätä rauhaan Nickiä eikä Heleniä, hänen exäänsä 15 vuoden takaa.

Uudessa uljaassa maailmassa vanhat arvot ja liittolaiset rakoilevat ja lopulta murtuvat. Mahtavan milleniumin aamunkoitteessa raha on roskaa ja roska valtaa.

Mark Ravenhillin Alastonkuvia on tarina ihmisistä, jotka joutuvat riisumaan maskinsa kohdatakseen itsensä. Yhden pysähtyneen hetken näemme valheiden taakse ihmisyyteen, jossa kaikki kohtaavat toisensa samanarvoisina ja samaistuttavina. Selviääkö ihminen, kun turvaksi asetut muurit romahtavat?

Näytelmän yhteydessä toteutetaan turkulaisen taiteilija Jerker Rambergin valokuvanäyttely ”Some explicit polaroids”, joka kantaa Mark Ravenhillin tekstin alkuperäistä nimeä. Ramberg on näyttelyä tehdessään inspiroitunut näytelmän tekstistä. Näyttelyssä esillä oleva valokuvasarja on Rambergin tulkinta näytelmän henkilöistä, tunnelmasta ja teemoista.

Lisäksi tarjolla on kaksi klubinäytöstä, joissa esiintyvät Club Hävytön ja ensimmäisessä myös näytelmän tunnuskappaleen tehnyt Linda Luna.

Linda Lunan musiikkivideo: https://www.youtube.com/watch?v=RYFd_xWvzLk

Esitys käsittelee rankkoja aiheita ja lavalla nähtävät kohtaukset pitävät sisällään voimakasta äänenkäyttöä, kovia ääniä sekä välkkyviä valoja. Lavalla käytetään terveydelle vaaratonta teatterisavua.

Esitystä ei suositella alle 16 vuotiaille. Klubinäytökset K18!

Sisältövaroitukset: Seksi, lähisuhdeväkivalta (ei näytetä), huumeet, kuolema, itsetuhoisuus, AIDS

 

Esitykset

Ensi-ilta 16.9. klo 19.00

Klubi-iltanäytökset 25.9 klo 18.00 ja 2.10. klo 18.00

Muut esitykset: 18.9. klo 19.00 / 19.9. klo 16.00 / 21.9. klo 19.00 / 23.9. klo 19.00 / 26.9. klo 16.00 / 30.9. klo 19.00 / 1.10. klo 19.00 ja 3.10. klo 16.00

Liput: http://turunylioppilasteatteri.fi/liput/

Ennakkoon 22/12 €
Ovelta 24/14 €
HUOM! Klubi-iltanäytösten lipunhinta +10 €.
Alennusryhmät: Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet, OP Turun Seudun
omistaja-asiakkaat (max. 2 lippua / omistaja-asiakas)

Voit tehdä maksuttoman lippuvarauksen suoraan lippukaupastamme Lyytistä. Lippuvaraukset raukeavat 30 minuuttia ennen esityksen alkua. Ovet esityksiin aukeavat tuntia ennen esitystä. Vaihtoehtoisesti varatut liput voi noutaa Turun ylioppilasteatterilta teatterisihteerin päivystysaikoina, jotka löydät nettisivujemme etusivulta.

Yli 10 hengen varauksissa laitathan sähköpostia teatterisihteerillemme osoitteessa info@turunylioppilasteatteri.fi tai puhelimitse 040 823 4791 sihteerin päivystysaikoina.

 

Työryhmä

Alkuperäisteksti: Mark Ravenhill

Suomennos: Aleksi Milonoff

 

Ohjaus: Milja Nordström

Ohjaajan assistentti: Iida Keskinen 

Lavakoreografia: Samppa Heikkinen

 

Rooleissa

Nick: Jussi Virtanen

Helen: Tonja Goldblatt

Tim: Akseli Sveholm

Nadia: Nuppu Ervasti

Victor: Jarno Muro

Jonathan: Kasperi Arvola

 

Tuotanto: Aarni Koivisto ja Iida Toivonen

Sävellys ja äänisuunnittelu: Linda Maaranen ja Aleksi Paalimäki

Tunnusmusiikki: Linda Maaranen ja Aleksi Paalimäki

Musiikkivideo: Jussi Kalliokorpi ja Aarni Koivisto

Valosuunnittelu: Paul Damade

Tekniikan ajo: Markus Laine ja Elina Torvela

Lavastussuunnittelu: Katja Ollikainen ja Jouni Kekkonen

Lavastuksen toteutus: Katja Ollikainen, Jouni Kekkonen, Paula Sinkkonen, Noora Vettervik, Milja Nordström, Hanne Hakanen, Linda Lönnqvist, Samuli Blom, Maarit Piitulainen ja Salme Kotivuori

Tarpeisto: Maarit Piitulainen ja Salme Kotivuori

Maskeeraus: Katariina Tasala

Puvustus: Tara Salakoski ja Markus Laine

Grafiikka: Jerker Ramberg

Kuvat: Jerker Ramberg ja Jussi Kalliokorpi

Valokuvanäyttely: Jerker Ramberg