Keltainen pallo – Ennakkotiedote

Keltainen pallo
26.1.2023
Yhdistyksen kokous 1/2023
1.2.2023

Keltainen pallo – Ennakkotiedote

Keltainen Pallo käynnistää Turun ylioppilasteatterin kevään – Suomalaista yksinäisyyttä käsittelevä teos ravistelee katsojia koomisella mutta ajatuksia herättävällä otteella

 

Keltainen pallo saa ensi-iltansa Turun ylioppilasteatterilla 3.3.2023. Näytelmä on Tuomas Timosen absurdi komedia, joka käsittelee ihmisiä oman elämänsä roolien puristuksessa. Keltaisen pallon ohjaaja, TV:stäkin tuttu Lassi Jämsä kuvailee näytelmää seuraavasti: 

”Tässä liikutaan koko ajan naurun ja surun rajapinnassa ja kysytään mitä yksinäisyys meidän maailmassa oikeastaan tarkoittaa ja mitä kohtaloita sen sanan taakse kytkeytyy. Puhutaan yhteiskunnallisesta ongelmasta ihan tosissaan, mutta unohtamatta huumoria. Nauru voi auttaa pohtimaan vaikeita asioita.” 

Näytelmä sijoittuu harrastajateatteriin. Ensi-ilta häämöttää viikon päässä, mutta lipunmyynti huutaa tyhjyyttään. Ohjaaja on ahdistunut ja paineet onnistumisesta kummittelevat kaikkien mielessä.

Harjoitukset saavat täysin uuden käänteen, kun teatterin aulaan ilmestyy kummallinen joukko satunnaisia ohikulkijoita. Heillä on jotakin kerrottavaa. Teatterin työryhmä ja yllättävät vieraat alkavat yhdessä käymään läpi jokaisen elämänpolkua ja oivaltavat matkan varrella tärkeitä seikkoja itsestään ja muista.

Timosen nokkela teksti ja Jämsän raikas ohjaus vetävät katsojan ajatuksia herättävälle matkalle teatterin turvallisessa ympäristössä.

Näytösten jälkeen tapahtuvassa osiossa katsojat pääsevät osallistumaan keskustelutilaisuuteen näytelmän työryhmän kanssa ja purkamaan esityksessä käsiteltäviä tärkeitä aiheita.

Ensi-ilta Turun ylioppilasteatterin näyttämöllä, Taiteen talolla 3.3.2023 klo 19. Lisätiedot muista näytöksistä osoitteessa turunylioppilasteatteri.fi. Liput tulevat myyntiin 3.2.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Ohjaaja Lassi Jämsä 050 560 2357 lassijamsa@gmail.com 

Tuottaja Johanna Suokas 0404107696 jsuokas1@gmail.com