Mielipuoliveturi

Läsnäolopakko tekee kesäteatteria!
7.7.2020
Kesäillan kauneimmat laulut
28.7.2020

Mielipuoliveturi

Maailmanlopun meininki on täällä taas!

Stanislaw Witkiewiczn Mielipuoliveturi oli maaliskuussa maailmalle liikaa, mutta nyt on jälleen aika hypätä junaan ja matkata elämän suurten kysymysten äärelle. Vauhdikas junamatka, filosofiset mietteet ja avantgardistinen teatteri pääsevät valloilleen uudella esityskaudella syyskuun alussa, 5.9. – 13.9.

“Voi miten upeaa! Kaksi rikollista hetkeä ennen katastrofia, ja minä heidän kanssaan, rakastan heitä kumpaakin ja he rakastavat minua! Tämä on elämää!”
Kevään mielipuolisin matka Turun ylioppilasteatterille piti lähteä raiteilta 20.3.2020. Näin ei kuitenkaan käynyt. Maailmanlaajuisen koronapandemian vuoksi matkaan päästään rautateille tyypillisesti hieman myöhässä. Uudistettu ja pomminvarma lähtöaika on 5.9.2020!
Valepukuiset mestaririkolliset Trefaldi ja Travaillac pestautuvat väärillä nimillä kuljettamaan veturia. Miehillä on kuitenkin omat suunnitelmansa junan määränpäästä ja he päättävät kiihdyttää vauhdin äärimmilleen aiheuttaakseen maailmanlopun törmäämällä vastaan tulevaan junaan. Nopeuden ja paineen kohotessa kiihtyvät niin ajatukset, tunteet kuin epätoivoiset yritykset estää tukevasti eteenpäin puuskuttava perikato.
Vauhtiin pääsee myös suomalainen Matti. Matti ei ole koskaan rautatietä nähnyt, mutta tempautuu sen mukaan kuulleessaan tästä oudosta keksinnöstä.
Mielipuoliveturi on puolalaisen näytelmäkirjailija Stanisław Witkiewisczin avantgardistinen näytelmä vuodelta 1923. Tapani Kärkkäisen käännöksestä ohjaajat Ilmari Pursiainen ja Juho Liira tuovat tämän eittämättä mielipuolisen, mutta ihmismielen järjettömyyttä ja itsetuhoisuutta satiirisesti pilkkaavan näytelmän Turun ylioppilasteatterin lavalle, ensimmäistä kertaa suomen kielellä esitettäväksi.
Sisältää: järjettömyyttä, hulluutta, mielipuolisuutta ja enemmän lunta kuin mitä kaduilla viime talvena nähtiin!
ESITYKSET
vko 36
ENSI-ILTA la 5.9. klo 19
su 6.9. klo 15 & klo 19
vko 37
ti 8.9. klo 19
ke 9.9. klo 19
to 10.9. klo 19
la 12.9. klo 15 & klo 19
su 13.9. klo 16
LIPUT
Myynnissä 16.7. alkaen osoitteessa http://turunylioppilasteatteri.fi/liput/
Liput netistä ja ennakkoon 22€/12€
Liput varattuina 25€/15€
Alennusryhmiä ovat opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet, OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat (max. 2 lippua / omistaja-asiakas).
Esityksen kesto on yhteensä n. 2h. Esitys sisältää väliajan. Turun ylioppilasteatterin kahvio palvelee väliajalla ja ennen esitystä.
Yli 10 hengen ryhmävarauksissa otathan yhteyttä teatterisihteeriin joko sähköpostitse info@turunylioppilasteatteri.fi tai puhelimitse 040 823 4791. Jos ryhmäsi estyy pääsemästä esitykseen, muistathan perua varauksen.
Teatteritilan esteellisyydestä voi lukea lisää täältä skrollaamalla sivua alaspäin:
http://turunylioppilasteatteri.fi/tila/
TYÖRYHMÄ
Ohjaus: Ilmari Pursiainen ja Juho Liira
Suomennos: Tapani Kärkkäinen
Näyttelijät: Paula Porrasmaa, Saana Niemi, Matilda Koivisto, Alica Viitanen, Samppa Heikkinen, Elina Routi ja Olavi Ermala
Tuotanto: Aarni Koivisto ja Iida Toivonen
Lavastus: Jenni Nordman, Ilmari Pursiainen ja Juho Liira
Puvustus: Elli Jalvas
Maskeeraus: Matilda Koivisto
Valot: Anniina Salminen
Äänet: Taavi Sorvila, Ilmari Pursiainen ja Juho Liira
Tekninen ajo: Anniina Salminen ja Jussi Kalliokorpi
Graafikko ja traileri: Vihtori Valkama
Valokuvat: Ronja Siitonen

Näytä vähemmän

Liput saatavilla täältä.