Poltettu oranssi valittu avausesitykseksi Mikkelin Työväen Näyttämöpäiville

Ilveilijä saapuu Turun ylioppilasteatterille!
24.10.2019
Poltetun oranssin toivottu lisäesitys 7.12.
20.11.2019

Poltettu oranssi valittu avausesitykseksi Mikkelin Työväen Näyttämöpäiville

Turun ylioppilasteatterin 60-juhlavuotisproduktio Poltettu oranssi on valittu mukaan Suomen suurimmille harrastajateatterifestivaaleille Mikkelin Työväen Näyttämöpäiville. Poltettu oranssi saa kunnian avata kolmipäiväisen teatterifestivaalin, joka järjestetään tänä vuonna 44. kerran.

Vuoden 2020 Työväen Näyttämöpäiville haki yhteensä 41 ryhmää, joista 13 valittiin tulevan festivaalin ohjelmistoon. Esitysvalinnat teki teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija ja teatteriopettaja Elina Kilkku.

Kilkku oli Poltetun oranssin kohdalla erityisen vaikuttunut poikkeuksellisen hienosta ohjauksesta.

”Poltettu oranssi on hauska, vaikuttava ja visuaalisesti vahva kokonaisuus. Koko työryhmä oli sisäistänyt hienosti vaikean tekstin ja tehnyt siitä oman taiteellisen tulkintansa. Kertakaikkisen upea esitys!”

Mikkelin Työväen Näyttämöpäiviltä  kerrotaan, että tämän vuoden hakeneissa esityksissä painottuivat selvästi klassikkotekstit ja niistä tehdyt komeat tulkinnat. Sama linja näkyy myös tämän vuoden esitysvalinnoissa. Kilkku pohtiikin, että haetaanko nykypäivän ajankohtaisiin ongelmiin ja haasteisiin vastauksia suurista klassikoista. Valitsija arvosti myös perinteisten tekstien rohkeita ohjaustulkintoja.

Työväen Näyttämöpäiviä vietetään Mikkelissä 24.-26.1.2020. Esitysaikataulu julkaistaan joulukuun alussa ja liput tulevat myyntiin tiistaina 7.1.2020.