Tarinoita suomen kielestä

Adalmiinan helmi
14.8.2018
Syksyn 2018 kurssit
27.8.2018

Tarinoita suomen kielestä

Turun ylioppilasteatterin off-ohjelmistossa syksyllä 2018: Tarinoita suomen kielestä – suomen kielen ja sen historian lyhyt oppitunti

Turun ylioppilasteatterissa vierailee syksyllä 2018 pienoisproduktio Tarinoita suomen kielestä. Esitys on lyhyt oppitunti, jolla näytetään tarinoita suomen kielen ja sen historian kohokohdista kevyen humoristisella otteella.

Esityksen työryhmä on valmistanut tarinallisia kohtauksia, joihin on haettu inspiraatiota historian tositapahtumista. Tarinoissa näytetään, miten suomen kielen ensimmäiset sanat olisivat voineet saada alkunsa. Olikohan ensimmäinen sana koivu vai suksi? Miten Mikael Agricola keksi riimejä teksteihinsä? Entä mitä tarkoittaa ETPS? Lisäksi tutustutaan muun muassa 1970-luvun puhekieleen ja 2010-luvun videoblogeihin.

Esityksen työryhmän jäsenet Jutta Lahtinen ja Antti Ainola opiskelevat teatteri-ilmaisun ohjaajiksi Turun ammattikorkeakoulussa, ja esitys on osa Jutan neljännen vuoden opintoja. Lisäksi Antti ja näytelmän tuottaja Reetta Kokkonen opiskelevat suomen kieltä Turun yliopistossa, ja esitys on heidän opintoihinsa kuuluva harjoittelu.

Esitystä suositellaan kaikille suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille!

Taiteellinen työryhmä: Antti Ainola ja Jutta Lahtinen

Tuottaja ja tekniikka-ajaja: Reetta Kokkonen

Käsikirjoittaja: Antti Ainola

Näyttelijät: Antti Ainola ja Jutta Lahtinen

Graafikko: Alina Kilpinen

ENSI-ILTA tiistaina 18.9. klo 19

Muut esitykset: to 20.9. klo 19 / su 23.9. klo 17 / ti 25.9. klo 19 / to 27.9. klo 19

Esityksen kesto on noin 45 minuuttia. Suosittelemme esitystä vähintään 10-vuotiaille.

Liput

5 €

Off-ohjelmiston esityksiin ei myydä alennus- tai ryhmähintaisia lippuja.

Varaa tai osta liput osoitteesta turunylioppilasteatteri.fi/liput.

Yli 10 hengen ryhmävarauksissa otathan yhteyttä teatterisihteeriin joko sähköpostitse info@turunylioppilasteatteri.fi tai puhelimitse 040 823 4791.