Töivrih – Hirviöt saapuu Liedon Vanhalinnaan

SytyVision Theatre Contest!
27.5.2020
Frankensteinin työryhmästartit heinäkuussa 2020
1.7.2020

Töivrih – Hirviöt saapuu Liedon Vanhalinnaan

Hukkateatteri tuo Liedon Vanhalinnaan hirviöitä

Uusi turkulainen teatterialan ammattilaisten ensemble Hukkateatteri saapuu Turun ylioppilasteatterin vierailijaksi Liedon Vanhalinnaan esityksellään Töivrih – Hirviöt.

Töivrih–Hirviöt kertoo Hallasta, jolla on vilkas mielikuvitus ja jonka vanhemmat ovat muuttuneet tunnottomiksi. Yksinäinen Halla pelkää nukkumaanmenoa, sillä hänen sänkynsä alla asustaa hirviöitä, eikä kukaan auta ajamaan niitä pois. Eräänä iltana Halla rohkaistuu, kömpii itse sänkynsä alle ja päätyy huimaan seikkailuun hirviöiden saarelle. Matkalla hän kohtaa tunnottomuutta ympärilleen tartuttavan suuren Pääkytkimen ja tutustuu toinen toistaan eriskummallisimpiin hirviöihin. Onnistuuko Halla vapauttamaan vanhempansa tunnottomuudelta ja palaamaan takaisin kotiin? Entä minkälaisia ovat Töivrih-saaren hirviöt? Hyppää Hallan kanssa seikkailuun! 

“Hallan rooli on mielenkiintoinen, koska pääsen hyppäämään nykyaikaisen, diginatiivin lapsen kenkiin. Olen roolityössäni tutkinut, kuinka lapset kokevat teknologian luontaisena osana vuorovaikutusta ja elämää yleensä. Se on ollut monin tavoin opettavaista”, näyttelijä Emma Bowles sanoo. 

“Töivrihissä kuullaan uutta lastenmusiikkia rytmimusiikista balladeihin, joiden inspiraationa on käytetty muun muassa latinalaisamerikkalaista musiikkia ja bluesia”,  kertoo näytelmän säveltäjä Antti Ainola. “Myös esityksen värimaailma ja hauskat hahmot ovat innoittaneet säveltämisessä.”


Esitys tutkii läsnäolon merkitystä lapsen näkökulmasta nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Arki ja elämä muuttuvat väistämättä, mutta miten ne vaikuttavat meihin ja läheisiimme? Nykypäivänä sosiaalisen median ja älylaitteiden edut ja hyödyt, mutta myös haasteet ovat tapetilla ja keskustelujen keskiöissä. Ihmiset kaipaavat enemmän läsnäoloa, hetkeen tarttumista ja pysähtymistä, toistensa kuuntelua. Älylaitteet voivat auttaa, mutta kuten tuli, ne ovat hyvä renki, mutta huono isäntä. Lapsen kokema irrallisuus aikuisten maailmasta ja yksinäisyys ovat yleisiä ja ajattomia teemoja lastennäytelmissä. Tavoitteena on lisätä näihin teemoihin oma näkökulma ja luoda teos, joka puhuttelee ja koskettaa.

Töivrih–Hirviöt -näytelmä on koko perheen musiikkinäytelmä ja se on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille ja heidän vanhemmilleen. Hirviöitä sopii tulla katsomaan tietysti kaikkien hirviömielisten kesäteatterin ystävien! Töivrih – Hirviöt tarjoaa erityistä herkkua myös musiikkiteatterin ja nukketeatterin ystäville.

Näytelmän valmistumista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Turun teatterisäätiö.

 

HUKKATEATTERI ENSEMBLE JA ESITYKSEN TYÖRYHMÄ


Hukkateatteri on uusi, viime syksynä Turkuun perustettu teatterialan ammattilaisten ensemble, jonka tavoitteena on tarjota mielikuvituksellista, musiikkipitoista ja laadukasta teatteria koko perheelle. Turun alueella lapsille suunnattua musiikkiteatteria on tarjolla vain vähän, vaikka kysyntää olisi enemmän. Hukkateatterin ensimmäinen produktio Töivrih–Hirviöt onkin luotu vastaamaan tähän kysyntään.

Hukkateatteri ensemble koostuu monipuolisesta osaamisesta: teatterin tekemisen lisäksi jokaisella ensemblen jäsenellä on erityisosaamista lasten kanssa työskentelyssä, musiikissa, kuvataiteessa ja nukketeatterissa. Hukkateatteri panostaa vahvaan visuaaliseen ilmaisuun ja musikaalisuuteen ja käyttää esityksissä nukke- ja naamioteatteria. 

Hukkateatterin taiteelliseen ja tuotannolliseen työryhmään kuuluu neljä teatterialan ammattilaista: Alina Kilpinen (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, YAMK-opiskelija), Emma Bowles (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK ja kasvatustieteiden opiskelija), Jutta Lahtinen (teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK) ja Antti Ainola (HuK ja teatteri-ilmaisun ohjaaja -opiskelija). Näyttelemisen lisäksi Hukkateatteri käsikirjoittaa, säveltää, puvustaa, lavastaa ja rakentaa nuket koko ensemblen voimin. 

Hukkateatteri ensemblen lisäksi Töivrih–Hirviöiden työryhmään kuuluu tuottaja Ville Pakarinen, teknikko-näyttelijä Saara Isola sekä markkinointiassistentti Oona Seppänen.

Esityksen työryhmä

Käsikirjoitus:
Antti Ainola, Emma Bowles, Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen
Ohjaus: Jutta Lahtinen
Tuottaja: Ville Pakarinen
Sävellys ja musiikki: Antti Ainola
Lavastus ja puvustus: Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen ja työryhmä
Hirviöpuvut ja -nuket: Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen
Maskeeraus: Emma Bowles
Tekniikka: Saara Isola
Grafiikat: Alina Kilpinen
Valokuvat ja somemarkkinointi: Oona Seppänen

Lavalla: Antti Ainola, Emma Bowles, Alina Kilpinen, Katariina Tasala

Esitykset

Su 5.7. klo 13 ja 17 (ensi-ilta)
Ti 7.7. klo 18
Su 12.7. klo 13 ja 17
Ti 14.7. klo 18
Su 19.7. klo 13 ja 17

Esityksen kesto on noin 1h. Esitystila on katettu.

Liput

18 / 12 € (alle 12v. lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Liput pääset ostamaan täältä.
Isommat ryhmät voivat tiedustella lippuja osoitteesta hukkateatteri@gmail.com

Lisätietoa: www.hukkateatteri.com
instagram: @hukkateatteri

Liedon Vanhalinna sijaitsee osoitteessa
Vanha Härkätie 111, 21410 Lieto